Büyükşehir: Rezerv Alan Süreci Yakından Takip Ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası rezerv yapı alanlarında yürütülen çalışmaları koordine etmek amacıyla haftalık değerlendirme toplantıları düzenliyor. Çeşitli kurumlarla yapılan toplantılarda sorunlar ele alınıyor ve süreç yakından takip ediliyor.

Büyükşehir: Rezerv Alan Süreci Yakından Takip Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler sonrası şehrin yeniden yapılanması sürecinde önemli bir adım atıyor. Şehrin modern ve sağlam temeller üzerine yeniden inşa edilmesi amacıyla, rezerv yapı alanları ile ilgili kurum ve kuruluşlarla haftalık toplantılar düzenleniyor. 

Büyükşehir Belediyesi koordinesinde ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Başkanlığında yapılan değerlendirme toplantılarına; Rezerv alan çalışmalarında sorumlulukları ve görev alanları olan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, TOKİ Başkanlığı, Emlak Konut GYO, GEDAŞ, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Belediyeleri, MASKİ Genel Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı yetkilileri katılıyor. 

Bu toplantılar, çeşitli kurumların eşgüdüm içinde çalışmasını sağlamak ve süreçleri etkin bir şekilde takip etmek amacıyla gerçekleştiriliyor.


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen değerlendirme toplantılarında, rezerv yapı alanlarındaki sorunlar ele alınıyor ve çözümler üretiliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen 49 rezerv yapı alanından 22’sinde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı; TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından inşaat ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. 

Kalan 12 alanda ise uygulama projeleri tamamlanarak ihale aşamasına geçildi. Büyükşehir Belediyesi, şehrin yeniden ayağa kalkması için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla düzenli toplantılara devam edeceğini duyurdu.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.