Büyükşehir, STK'ları Dinlemeye Başladı

Büyükşehir, STK'ları Dinlemeye Başladı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Kent Konseyi, “Sivil Toplum Diyaloğunda Malatya ve Öneriler” toplantısıyla yerel yönetimler ve sivil toplum arasında işbirliğini artırmayı amaçlıyor.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini güçlendirmek ve yönetişim ilkesini hayata geçirmek amacıyla bir istişare toplantısı düzenledi. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Ünlü, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Türkmen ve Prof. Dr. Zeki Boyraz ile çeşitli STK temsilcileri katıldı.

 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, toplantıda yaptığı konuşmada, “Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz” sözünü hatırlatarak, “Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve muhtarlarımızla ortak akıl doğrultusunda hareket ediyoruz” dedi. 

Er, TOKİ’nin kent merkezindeki 52.137 bağımsız birim ihalesini ve MASKİ’nin altyapı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan 7.881 konutun ekim ayının sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla Malatya'nın geleceğini planladıklarını vurguladı. Batar, “Bu toplantıları, Malatya’nın geleceğinde söz sahibi olmak ve yönetişim ilkesini hayata geçirmek için çok önemsiyoruz” dedi.

Toplantıda, sivil toplum kuruluşları temsilcileri şehir planlaması, imar yönetmeliği, yerinde dönüşüm, çarşı merkez projeleri ve alternatif yollar hakkında görüş ve önerilerini paylaştı. Ayrıca, güçlendirme kredileri, çarşı merkezde dış cephe estetiği ve dere yataklarının ıslahı gibi konular da gündeme getirildi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.