Çarşı Projesi İncelediler, Son Durumu Açıkladılar

Çarşı Projesi İncelediler, Son Durumu Açıkladılar
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, şehir merkezindeki işyerlerinin tamamlanmasıyla Malatya esnafının moral bulacağını belirtti. AK Parti Milletvekili Abdurrahman Babacan da Malatya'nın çarşısına en erken kavuşacak şehirlerden biri olacağını vurguladı.

“Çarşı Projesi Büyük Moral Kaynağı Oldu”

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, şehirde devam eden çarşı projesinin Malatya esnafı için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirtti. Proje alanındaki incelemeler sırasında, işyerlerinin tamamlanma sürecinin halkın psikolojisi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu söyledi. Başkan Taşkın, "İnşaatların tamamlandığını gördükçe vatandaşlarımızın da psikolojisi daha iyiye gidiyor. Şubat 2025'te işyerlerinin hak sahiplerine teslimine başlayacağız. Bazı bloklarda boya işlemleri de başladı. Allah kazasız belasız bir şekilde inşaatlarımızı tamamlamayı nasip etsin," ifadelerini kullandı.

"Deprem Şehirleri Arasında İlk Teslimat Malatya'da"

Proje incelemesine katılan bir diğer isim, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan da Malatya'nın yeniden ayağa kalkma sürecinde önemli bir eşiği aştığını dile getirdi. Babacan, "Malatya’da iş yerlerinin ışıkları yandığında, tüm evlerin de ışığı yanacak ve şehir kendine gelecek. 6 Şubat 2025'te 10 bloğun teslimatına başlayacağız. Kalan işyerlerini ise yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Malatyalılar bilsin ki, deprem bölgesindeki şehirler arasında kent merkezini en erken teslim eden şehir Malatya olacak," dedi.

Başer: "İnşaatlar Hızla İlerliyor"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, inşaatların hızlı ilerlediğini ve halkın projeye duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başer, "Çok kısa sürede inşaatlar büyük ilerleme kaydetti. Yapılar yükseldikçe umutlar da artıyor. Herkes teslimatların başlamasını sabırsızlıkla bekliyor," şeklinde konuştu.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.