“CHP'deki değişimciler Erdoğan'ın yolundan gidiyorlar”

“CHP'deki değişimciler Erdoğan'ın yolundan gidiyorlar”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

CHP İl Kongresinde konuşan CHP kongre delegesi Avukat Ali Hamamcı, “Partide değişimi temsil eden arkadaşlarımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği yolu izliyorlar” diyerek, “Bizim izleyeceğim yol 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarken izlediği yoldur. Recep Tayyip Erdoğan ve onun siyasal anlayışı bizim yolumuzun rehberi olamaz. Biz, Mustafa Kemal’in yolunu izleyeceğiz” ifadelerini kaydetti. 

Aynı zamanda malatyayenises.com yazarı da olan Av. Ali Hamamcı, il kongresinde yaptığı konuşmada, “Dört ay önce bir seçim yaşadık. Bu seçimde ben Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptım. Çok iyi çalıştığımı düşünüyorum ama milletvekilimiz ve il yönetimimizle uyumlu çalışamadık. Özgür Özel, genel başkan adaylığını açıklarken talihsiz bir söz kullandı. “Cumhuriyet Halk Partisi’nde danışman zulmü var ve kayıt dışı siyaset yapılıyor” dedi. Bir partide kayıt dışı siyaset nasıl yapılır? Sizler bu partinin genel başkan yardımcılarısınız, grup başlan vekillerisiniz, milletvekillerisiniz buna nasıl izin verirsiniz? Böyle bir şeyi nasıl düşünür, aklınıza getirirsiniz? Bunu ekranlarda, televizyonlarda tüm kamuoyuna nasıl açıklarsınız? Bana göre, son süreçte söylenmiş en ağır siyasi hatalardan biridir. CHP’de tüm siyaset kayıtlıdır” ifadelerini kullandı.

Hamamcı, “Malatya’da Veli Ağbaba’dan sonra bir isim sorarsanız size danışmanının ismini söylerler. İl ya da ilçe başkanlarını söylemezler. Eğer sizler şikayet ettiğiniz hususlarda kendinizde aynı hatayı yaparsanız bunu dile getirme şansınız yoktur. Bu ikiyüzlülüktür.” dedi.

Hamamcı,  “İki safa ayrılmışlar, “Bizi destekleyin, biz bu partiyi kurtaracağız” diyorlar. Ne acı değil mi? Bizim genel başkanımıza vefa borcumuz var. Genel başkanımızın da bana göre, Cumhuriyet Halk Partililere bir borcu var. Partimizi yerel seçimlere götürecek, yerel seçimlerden sonra uygun bir tarih belirleyerek olağanüstü kurultaya gideceğiz. Bu partiyi değiştireceksek ve aday kadrolar varsa bu süreçte hazırlanacaklar. Biz, CHP’yi bu yeni kadrolara teslim edeceğiz. Bana göre, genel başkanımız yapabileceğinin en iyisini yaptı. Bundan sonra bunun üzerine çıkabileceğine ben inanmıyorum” diye konuştu.

Hamamcı, şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandık. “Aday olursam genel başkan seçileceğim ondan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı cumhurbaşkanı yapacağım” anlayışı var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı çok kıymetli bir değer onu belirtmek isterim. Bizim izleyeceğim yol 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarken izlediği yoldur. Recep Tayyip Erdoğan ve onun siyasal anlayışı bizim yolumuzun rehberi olamaz. Biz, Mustafa Kemal’in yolunu izleyeceğiz. Değişimi temsil edenlerin açıklamalarına baktığımda bu partiyi Ali Hamamcı yönetiyormuş, bu arkadaşların parti yönetimine hiç dahilleri yokmuş. Ancak milletvekilliği sıralamasında seçilebilecek yerlerde de kendileri var. Korkuları şu; “Genel başkan bir daha seçilirse biz bir sonraki dönemde tekrar milletvekili olabilir miyiz?” Hiçbirimizin kendi kişisel ikbalimizi düşünme hakkımız yok.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.