Çırmıhtı ve Gündezbey'in Projeleri Ortala Çıktı

6 şubat depremlerinde büyük yıkım ve zarar gören Çırmıhtı ve Gündüzbey’in yeniden seki günlerine kavuşması için yöreye özgün depreme dayanıklı binaların yapılması için başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelinerek, görseller kamuoyuna yansıtıldı.

Çırmıhtı ve Gündezbey'in Projeleri Ortala Çıktı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Saim Er,  AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfnekci ve Abdurrahman Babacan, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit,  sosyal medya hesaplarından Çırmıhtı (Çırmıktı) bölgesi ve Gündüzbey bölgesine ait yeni proje detay ve görsellerinin fotoğraflarını paylaştı. 

-“Aslına uygun” vurgusu…

Başkan Sami Er, “Yeşilyurt (Çırmıktı) ve Gündüzbey’i aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz. Kadim beldelerimizin tarihi yapılarını korumak ve aslına uygun ihya etmek için koruma imar planlarımızın taslakları hazır. Ayrıca Banazı ,Barguzu ve Kileyik gibi diğer kadim beldelerimizin koruma imar planları için de çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

-“Bakanlık, buranın inşasını üstleniyor”

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’da Çırmıhtı ve Gündüzbey’e ilişkin görsellerin fotoğraflarını paylaşarak, “Farklı dönemlerde paylaştığımız gibi, toplantılarda hep konuştuğumuz bir gündemdi bu. Malatya'nın kadim ve kültürel merkezleri olarak Yeşilyurt, Gündüzbey, Banazı, Barguzu ve Yakınca eski merkezlerinin prestij konsept ile inşa edilmesi konusundaki son noktayı en son Murat Kurum Bakanımızla yapılan toplantıda koyduk ve nihai mimari proje çıktı.  Bakanlığımız, sağ olsun, buranın inşasını üstleniyor. Malatyalının ve dışarıdan gelecek tüm misafirlerin dinlenmek ve güzel zaman geçirmek için gidecekleri çok güzel ve estetik bir yer olacak. Fotoğraflarda, öncelikle Yeşilyurt ve Gündüzbey merkezlerinin nihai projesinin görselleri var; bunlar tamamlandı. Şimdi ise Banazı, Barguzu ve Yakınca eski merkezler için görüşmeleri sürdürüyoruz. Onları da bakanlığımızın uhdesindeki büyük projeye dahil etmek istiyoruz.” İfadelerinin yer aldığı açıklamayı yayınladı. 

-“ Yeşilyurt’un ruhunu ve kimliğini koruyarak, …”

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yine projeye ilişkin görsellerin fotoğraflarını paylaşarak, “Kadim Yeşilyurt (Çırmıktı) ve Gündüzbey’i aslına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. Tarihi yapıların korunması ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi işin kadim beldelerimiz için hazırladığımız koruma imar planlarımızın taslakları hazır.  Yeşilyurt’umuz tarihi, kültürel dokusu ve gastronomisiyle yeni bir çekim merkezi olacak. Yeşilyurt’un ruhunu ve kimliğini koruyarak, hemşehrilerimize modern ve huzurlu bir yaşam alanı sunmak birincil görevimiz.” İfadelerini kaydetti.

-"Tarihi yapılar korunacak ve orijinaline uygun olaacak"

Yeşilyurt Belediey Başkanı İlhan Geçit ise, “Yeşilyurt (Çırmıktı) ve Gündüzbey’i aslına sadık kalarak yeniden inşa edeceğiz. Tarihi yapıların korunması ve orijinaline uygun olarak yeniden inşa edilmesi adına kadim beldelerimiz için hazırladığımız koruma imar planlarımızın taslakları hazır. Bu süreçte, Yeşilyurt’umuzun tarihi, kültürel dokusu ve gastronomisiyle yeni bir destinasyon alanı olacaktır. Benzersiz güzelliklerini gelecek nesillere aktarmak için titizlikle çalışıyoruz. Amacımız, Yeşilyurt’un ruhunu ve kimliğini koruyarak, hemşehrilerimize modern ve huzurlu bir yaşam alanı sunmaktır.” dedi. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.