"Deprem Üzerinden Prim Yapmaya Çalışan Profesörlere Yakışmıyor"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir’i ziyaret etti. Ziyarette, depremler sonrası Malatya’da yaşanan zorluklar, deprem uzmanlarının açıklamaları ve çözüm odaklı yaklaşımlar ele alındı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Salih Karademir, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’nın durumunu gündeme getirdi.

Karademir, "Uzmanların ve profesörlerin depremle ilgili yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştiriyorum. Özellikle Kandilli Rasathanesi gibi yetkili kuruluşlar dışında yapılan açıklamalar, halkın deprem psikolojisinden çıkmasına engel oluyor" dedi. Karademir, sosyal medya ve TV kanallarında yapılan açıklamaların halkta korku yarattığını belirtti. "Deprem uzmanlarına tepki gösteriyorum; korku pompalıyorsunuz. Malatya’da yaşayan vatandaşlarımız, deprem olacak diye kiralık dairelere çıkmıyor, memleketimizden gidiyorlar" şeklinde konuştu.

"Deprem Üzerinden Prim Yapmaya Çalışan Profesörlere Yakışmıyor"

Başkan Karademir, "Deprem üzerinden prim yapan ve gündem olmaya çalışan profesörlere bu yakışmıyor. Depremle ilgili açıklamalar, özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızı çok ciddi şekilde sıkıntıya sokuyor. Biz zaten çok büyük bir deprem yaşadık, maddi ve manevi olarak yıkıldık" dedi. Karademir, uzmanların sadece devlet kurumlarıyla iş birliği yaparak bilgi paylaşmasını istedi.

"Devletimizin Bünyesindeki Uzmanlar Açıklama Yapsın"

MAGİNDER Başkanı Karademir, "Devletimizin bünyesindeki Kandilli Rasathanesi’nin uzmanlarının açıklama yapmasını istiyoruz. Çünkü vatandaş, bu depremin psikolojisini unutmak istiyor. Depremle ilgili açıklamalar hem ticaretimizi hem de hayatımızı olumsuz etkiliyor" ifadelerini kullandı. Karademir, depremin yarattığı korku ve kaygıyla yaşamanın zor olduğunu belirterek, deprem uzmanlarının açıklama yapmaktan kaçınmasını istedi.

Gören: "Depremde Yaraların Sarılması Zaman Alacak"

Ziyaret sırasında konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, "Deprem sürecinde devletimiz tüm imkânlarıyla sahadaydı. Malatya özelinde, deprem anında bir taraftan arama kurtarma yapıldı, diğer taraftan ise barınma sağlandı. İnsanlarımız konteynerlerde yaşamlarını sürdürüyor. 28 binin üzerinde yapı inşa ediliyor" dedi. Gören, deprem yaralarının sarılmasının zaman alacağını ve süreçte ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

"1264 vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diyen Gören, Malatya’nın toparlanma sürecinin zorluklarına değinerek, "Afet bölgelerinde ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.