"Dünyanın en büyük karaciğer nakil merkezlerinden birisi Malatya'da"

Sağlık Bakanlığına ait yatırımları ve deprem sonrası gelişmeleri yerinde görmek için Malatya’ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Malatya’daki Karaciğer nakilleri için, “Buradaki insanların da emeği var, onlara minnettarız” dedi.

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Vali Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit,  AK Parti İl Başkanı Namık Gören ve Sağlık İl Müdürü Erhan Berk’in eşlik etti.

Valilik ziyareti sonrası, sağlık hizmetlerinin durumunu yerinde görmek ve hastanenin ihtiyaçların değerlendirmek amacıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyarette bulunan Bakan Memişoğlu, hastane personeli ve yöneticileriyle bir araya gelerek, hastanenin mevcut durumu, hasta hizmetleri, altyapı eksiklikleri ve geliştirilmesi gereken alanlar üzerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Memişoğlu, Çarmuzu Aile Sağlık Merkezi (ASM) ve Verem Savaş Dispanserinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun başkanlığında Battalgazi Devlet Hastanesinde yapılan toplantıda Malatya’da yürütülen sağlık hizmetleri hakkında sunum gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Seddar Yavuz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Selçuk Sinanoğlu, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Battalgazi Devlet Hastanesi'nde düzenlenen Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Memişoğlu, “Bugün dünyanın en büyük karaciğer nakil merkezlerinden birisi Malatya'da bulunuyor. Türkiye'deki 1700 karaciğer naklinin 300 civarı burada yapılıyor. Birçok insan yetiştiriyor, Türkiye'deki nakil sayısının yükselmesinde buradaki insanların da emeği var, onlara minnettarız. Organlarımızı özellikle bağışlamamız gerektiğini toplumumuzun bilmesi gerekir. Ölülerimizin organlarını toprağa gönderip canlılarımızdan maalesef böbreklerini alarak yakınlarını yaşatmaya çalışıyoruz. Canlıdan değil kadavra dediğimiz ölülerimizden böbrek ve karaciğer bağışlarıyla birçok insanın hayatının kurtarılmasını istiyoruz." dedi.

-Büyükşehire Ziyaret

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i makamında ziyaret etti. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başkan Er ile Malatya’da sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı. 

Yapılan görüşmelerin ardından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Şeref Defteri’ni imzaladı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu programı kapsamında AK Parti Malatya İl Teşkilatını da ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

-Karaciğer Nakli Brifingi aldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Turgut Özal Tıp Merkezini ziyaret ederek, burada Karaciğer Nakli Enstitüsünde  Prof. Dr. Sezai Yılmaz'dan, karaciğer nakli hakkında brifing aldı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.