"Eğitim, Refah ve Bağımsızlığımızın Temelidir"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya'da 2024-2025 eğitim-öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları Fırat İlkokulu’nda gerçekleştirildi. 

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası kutlama programı Malatya’da Fırat İlkokulu’nda coşkulu bir törenle başladı. Programa Malatya Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, MESOB Başkanı Şevket Keskin, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Eğitimin Önemi ve Başarı Mesajları

Tören, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kutlama mesajıyla başladı. Ardından Fırat İlkokulu 3-F sınıfı öğrencisi Gökmen Sağdıç İlköğretim Haftası ile ilgili konuşma yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise törende yaptığı konuşmada, "Başarılı bir kariyerin yanında iyi bir insan olmak en büyük hedefimiz olmalıdır. Vicdan, ahlak, merhamet ve özgüven, hayatın her alanında önemlidir" diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bakır ayrıca, Malatya’da eğitime yapılan yatırımları ve elde edilen başarıları anlatarak, 2024 LGS’de Türkiye birinciliği kazanan öğrenciden, YKS’de ilk 20 bine giren 347 öğrenciden bahsetti.

Vali Seddar Yavuz, törende yaptığı konuşmada eğitimin refah, huzur ve bağımsızlık için en önemli araçlardan biri olduğuna dikkat çekti. Yavuz, "Eğitim, milletlerin varlığını sürdürebilmesi için köklerinden beslenerek ilerlediği bir süreçtir. Türkiye’yi, medeniyet değerlerinden beslenen ancak evrensel yaklaşımları da içeren bir modelle geleceğe taşımak istiyoruz" dedi. Yavuz, deprem sonrası Malatya’da hızlı bir şekilde kalıcı konutlar ve dersliklerin inşa edildiğini belirterek, eğitimdeki kaliteyi artırmak için devletin tüm kaynakları seferber ettiğini ifade etti.

Etkinlikler ve Sınıf Ziyaretleri

Törende Gazi İlkokulu 3-C sınıfı öğrencisi Beren Nisa Yıldırım ve Fırat İlkokulu 4-E sınıfı öğrencisi Elif Zehra Karakuş "İlköğretim Haftası" ile ilgili şiirler okudu. Gazi İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen folklor gösterisi büyük beğeni topladı. Programın sonunda, 4. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerine “Okula Hoşgeldiniz” çiçeği takdim etti.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.