Enkaz şehirden Türkiye birinciliğine

Enkaz şehirden Türkiye birinciliğine
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatyalı öğrenci Arda Taşdemir, YKS’de, AYT Sayısal alanında Türkiye birincisi oldu.

6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’daki eğitimini bırakarak, Elazığ’a giderek burada Elazığ'da Cemil Meriç Fen Lisesi'nde tamamlayan Arda Taşdemir, 5 ay kaldığı Elazığ’da ailesiyle birlikte yeniden Malatya’ya döndü.

2023 YKS’de ilk 5000’de yer almasına rağmen tercih yapmayarak sınava Malatya’da hazırlanan Arda Taşdemir, 2024 YKS’de  bu yıl AYT sayısalda birincilik elde etti.

Ailesi Yeşilyurt ilçesinin Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde oturan Arda Taşdemir, “Hedefim ilk 1000'e girmekti bu sürpriz oldu. Çalışma sürecinde ailemin ve öğretmenlerin emeği oldukça fazla. Evde çok sessiz bir ortam istiyordum ve ailem bu imkanı bana sağladı. Oldukça rahat ve istediğim bir ortamda çalıştığım için de oldu. Depremin ardından biz de herkes gibi etkilendiğimiz için şehir değiştirmek zorunda kaldık bu da benim çalışmalarımı etkiledi. Bu yüzden ikinci kez hazırlanmamın sebebi aslında o afet olabilir çünkü afetten sonra çalışmalarına çok odaklanamadım o yüzden ikinci kez hazırlandım." şeklinde konuştu.

Taşdemir, “Çocukluğumdan beri hayalim İTÜ ama yine de üniversiteleri araştırıp son kararı öyle vereceğim." dedi.

Bu arada, Elazığ’da yapılan açıklamalarda ise Arda Taşdemir’in Elazığ Cemil Meriç Fen Lisesi mezunu olarak Türkiye birincisi olduğu belirtildi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.