"Eski Şire Pazarı İçin Yıkım Kararı Yok"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Eski Şire Pazarı hakkında esnaf arasında yayılan söylentilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Babacan, “Eski Şire Pazarı’nın yıkımı söz konusu değil. Seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er ve Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın ile birlikte esnafın talebi üzerine burayı ziyaret ettik ve kimsenin durduk yere oradan çıkarılmayacağını, pazarın keyfi olarak yıkılmayacağını söyledik. Bugün yine aynı noktadayız” ifadelerini kullandı.

Yanlış Bilgiler Yayılmamalı

Babacan, şehirde bazı meselelerin çarpıtıldığını ve Eski Şire Pazarı'na ilişkin yanlış bilgilerin yayıldığını belirtti. Kışla Caddesi'nde yaşanan durumun bir benzerinin yaşanmaması gerektiğini vurgulayan Babacan, “Kışla Caddesi’nde de aynı şey yaşandı. Ufak bir grubun doğru olmayan iddialarla şehri bloke etmesine şahit olmuştuk. Net şekilde yıkım sürecini başlatana kadar bu durum devam etti” dedi.

-Yıkım Kararı Sadece Ağır Hasarlı Bloklar İçin

Eski Şire Pazarı'ndaki duruma açıklık getiren Babacan, “Buradaki bazı dükkanlar ve bloklar, orta hasarlı olmaları ve güçlendirme ruhsatı almamış olmaları nedeniyle yönetmelik gereği ağır hasara dönmüş durumda. Yıkım kararı, sadece ağır hasara dönmüş olan bu bloklar için geçerli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığım bilgilere göre; yapılardan 7 tanesi için orta hasarlı tespiti yapılmış ve süresinde güçlendirme ruhsatı alınmadığı için bu yapılar ağır hasarlı sayılmıştır. Bu yapılar için idari mahkemeye dava açılmış fakat mahkeme tarafından herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı verilmemiştir.” şeklinde konuştu.

-“Süreci Tıkamayalım”

Babacan, Malatyalılardan süreci tıkamamaları ve asılsız ithamlarla gerçeği çarpıtmamaları çağrısında bulundu. "Ticarethane ya da konut sahipleri olarak bu şehrin ayağa kalkmasını istiyorsak, kendi çıkarlarımız için şehre engel olacak herhangi bir sürecin içine girmeyelim. Bu şekilde Malatya'ya sadece zarar vermiş oluruz, diye konuştu.

Milletvekili Abdurrahman Babacan, Eski Şire Pazarı'nda yıkımın yalnızca ağır hasarlı bloklar için geçerli olduğunu belirterek, asılsız iddiaların şehrin yeniden yapılanma sürecini olumsuz etkilediğini vurguladı. Babacan, Malatyalıların sürece destek vermesi gerektiğini ifade etti.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.