"Esnafının zarar beyanları ödensin"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 6 Şubat depremlerinden dolayı esnafların vermiş olduğu zarar beyanlarının AFAD tarafından ödenmesi çağrısında bulundu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “6 Şubat depremlerinden dolayı Malatya çarşısı ve esnafı büyük zarar görmüş ve o süreçte esnaflarımız zarar beyanlarında bulunmuştur.  Deprem sonrası yıkılan veya ağır hasar alan iş yerlerindeki ham madde, teçhizat, makine, ekipman ve gıda gibi zararları beyan eden binlerce esnafımızın zararları 19 aylık süreçte karşılanmamıştır.” dedi.

Keskin, “Deprem sonrası Malatya Defterdarlığı tespitlerini yaparak komisyon kararlarını alıp, güncel ve resmi bilgileri AFAD’a aktardı. AFAD Başkanlığı 19 aylık süreçte ödeme yapmadığı gibi, esnafımıza bu konuda bir bilgilendirmede de bulunmamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan depremden dolayı zarar beyan eden esnafımıza ödeme yapılması hususunda destek bekliyoruz.” İfadelerini kaydetti. 

Keskin, zarar beyanlarını karşılanmasına yönelik girişimlerin sürdüğünü kaydetti. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.