"Esnaflar dolaylı yoldan şehri terk etmeye zorlanıyor"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem sonrası zor koşullarda bırakılan Atatürk (Kışla) Caddesi esnafının yerleştirildiği konteynerlerin içler acısı durumuna dikkat çekerek, esnafın mağduriyetinin sürdüğünü belirtti.

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Atatürk (Kışla) Caddesi esnafının Malatya Millet Bahçesi'ne taşındıktan sonra karşılaştığı kötü koşullara tepki gösterdi. Ağbaba, depremde büyük kayıp yaşayan esnafın mağduriyetinin devam ettiğini belirterek, konteynerlerdeki temel altyapı eksikliklerinin iş yapmayı imkansız hale getirdiğini vurguladı. Esnafların su, elektrik, lavabo gibi temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu söyleyen Ağbaba, esnafın bu şartlar altında iş yapmasının beklenemeyeceğini ifade etti.


Ağbaba, konteynerlere yerleşen esnafın zor durumda olduğunu ve bu şartlar altında Malatya'nın ayağa kalkmasının mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca, esnafların zorla taşındığı konteynerlerde iş yapmalarının imkansız olduğunu vurgulayan Ağbaba, bu durumun esnafların dolaylı yoldan şehri terk etmeye zorlandığı anlamına geldiğini söyledi. Milletvekilinin paylaştığı videoda, konteynerlerin bulunduğu bölgedeki altyapı eksiklikleri ve bakımsızlık net bir şekilde gözler önüne seriliyor. Ağbaba, yetkilileri esnafın yaşadığı bu mağduriyeti gidermek için acilen harekete geçmeye çağırdı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.