Fendoğlu, 4 Yıl Önce Yeni Malatyaspor'a Savcıları Davet Etmiş...

Fendoğlu, 4 Yıl Önce Yeni Malatyaspor'a Savcıları Davet Etmiş...
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yeni Malatyaspor'u yaklaşı 7 yıl boyunca tamamen keyfine göre, şeffaf olmayan bir şekilde yöneterek, hesabını veremediği yüz milyonlarca lira borca sokan, görevi bir ara bırakıp, 2022'de daha önce kendi oluşturduğu delege yapısıyla yeniden başkanlık görevini üstlenen Adil Gevrek'e genel güvensizlik nedeniyle kulüp halen sıkıntılı günler yaşamaya devam ederken, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, bugün olacakların habercisi olan birçok konuyu 4 yıl önce katıldığı televizyon programında dile getirmişti.

Fendoğlu'nuns 4 yıl önce dile getirdiği konuların yanı sıra, eski Vali Hulusi Şahin'in 2022 yılında yaptırdığı ancak işleme konulmayan incelemede çok sayıda yolsuzluk ve usulsüzlüğü ortaya çıkmasına rağmen, AK Partili dönem milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci'nin desteklerinin yanı sıra dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın seyirci kaldığı sürecin sonununda bugün çok zor günler yaşayan ve -3 puanla ligin son sırasında yer alan Yeni Malatyaspor'un bugünlere gelmesine neden olayların bir özeti olan Fendoğlu'nun 4 yıl önceki açıklamaları, çok ilginç detaylar içeriyor.

FENDOĞLU AÇIK AÇIK UYARMIŞTI..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun 22 Mayıs 2020 tarihinde katıldığı canlı yayın programında, Yeni Malatyaspor’un bugünkü duruma düşeceği ihtimalini önceden sezerek ve görerek, “Biran evvel akıllarını başlarına alsınlar, çeki düzen versinler. Bu takıma bir kayyum atasınlar. Buda gidecek hesabını verecek. Hesap vermeden de bırakmayız onu. Cumhuriyet Savcılarına tekrar buradan ifade ediyorum, Malatyaspor’un 2017’den bugüne kadar tüm süreçlerin didik didik edilmesini istiyorum.” tarihi çağrıda bulunduğu ortaya çıktı.  

22 Mayıs 2020 tarihinde ERTV’de Gazeteci Hülya Kaya’nın konuğu olarak Güne Bakış Programına katılan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun Yeni Malatyaspoır için tarihi açıklama ve uyarılarda bulunduğu ortay açıktı.

MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu, Yeni Malatyaspor’da yönetim ve mali krizin 2017 yılından itibaren başladığını anlattığı Mayıs 2020 tarihli canlı yayın programında, “Malatyaspor‘un gelmiş olduğu krizler 2017’de başlıyor lige çıktığımız sezondan başlıyor hatırlatayım Ertuğrul Sağlam‘la anlaştık,  Ertuğrul Sağlam liste verdi, kulüp başkan olarak verdiği listede sadece üç futbolcu aldı. Ertuğrul da dedi ki tesis yetersiz futbolcu yetersiz ve prensiplerine saygılı bir hocayı bu şartlar altında sizinle çalışamam ilk maçı almasına rağmen takımı bıraktı gitti bunu hanemize yazdık.” diyor.

Adil Gevrek ile FETÖ arasında bir bağ olup olmadığını da 4 yıl önceki programda sorgulayan Milletvekili Fendoğlu şöyle konuşuyor:

“İki tane Malatyaspor‘u atılmış kazık transferler var bakın net söylüyorum kazık transferler hiç kimse söylemiyor bunu dile getirmiyorlar. Dia (Issiar Dia) ile Barazite de (Nacer Barazite) Malatya’ya yük olmuştur bunun parasının hesabını da hala vermemişlerdir hala. MASTÖB, MAKON Adil Gevrek bunun hesabını kim verecek? hapse giren, FETÖ’den yargılanan menejer Ersin mi verecek? oğlum diyordun kardeşim diyordun Ersinle beraber yiyip içip gidiyordun. Adil Gevrek hakkında bir soruşturma açılmadı. Ben soruyorum, Adil Gevrek FETÖ terör örgütüne üyesi midir?"

O süreçte Adil Gevrek’e destek verenleri takımın borçlarını da ödemesi ve yüklenmesi gerektiğine işaret eden Fendoğlu,  “Malatya’ya gideceksin kulüp başkanı olacaksın hasbelkader, o günkü belediye başkanı bir iş adamına teklif edecek o iş adamı da seni getirip buraya koyacak ve sen de geleceksin aslında astığın astık,  kestiğin kestik. Burası Malatya Adil. Öyle bir şey yok. Herkes gelince hesabı sorar. Ben bundan siyasi kazanım elde etmeden, siyasetimin geleceğini hiç düşünmeden Malatyaspor‘un kötü gidişini bakın altını çize çize söylüyorum, geçmiş dönemdeki yönetici tecrübemle Malatyaspor‘a yakın takip etmemle, Mayısta 2019’daki kongrede kendi ağzıyla çıkıp 19 milyon TL  borcum var dedi, borçsuz devralmış bir kulübü 19 milyon ibra ettik o sürede, 20 milyon borçlandırdı. Mayıs’tan Ekim’e,  ne değişti de 41 milyon borca çıkardın sen?  Yetmedi, Şubat’taki borcu yükselttin. Bunları söylediğim için Mehmet Fendoğlu Malatyaspor‘u manipüle ediyor dediniz.  Ben Malatyaspor’u manipüle etmiyorum. Malatyaspor’u Adil sen manipüle ediyorsun ve sana destek verenler ediyor. Eğer bu Malatyaspor küme düşerse bu borçla düşerse 3 Mart’tan sonra destek verip fotoğraf çekenler Malatyaspor’un tüm borcunu da yüklenmek zorundalar, Almak zorundalar. Bu fotoğrafta basında var herkeste gidip alabilir. Kim siyasi rant çıkarmaya kalkarsa Malatyaspor’dan Allah belasını versin. Net. Çok sinirleniyorum Malatyaspor’da davasında. Kimse Sevemez beni Malatyaspor kadar.”  şeklinde konuşuyor.

Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Mayıs 202 tarihli programda şunları da kaydediyor:

“Bizim kaptanımız Yalçın (Yalçın Ayhan) vardı. Erol Bulut’la kavga etti. Erol hoca iyi bir arkadaşımdır. Kendisinden duydum, Erol Hoca o şoförle kavgadan dolayı Yalçın kadro dışı bırakmıyor, Adil bırakıyor. Yalçın da yaptı Ankaragücü’ne gitti. Biz stopersiz kaldık o gündür bugündür. Bir Sadık vardı, Sadık’ı da Fenerbahçe’ye verdik. Bunlar hep sorunlar. Fenerbahçe maçında bilet fiyatından dolayı taraftarımıza ayağa kalkmadı mı? Neye güvenerekten Fenerbahçe maçını 125.000 TL’ye çıkarttın? Ondan sonraki Gençlerbirliği maçından da gelirini şehit ailelerine, Milli Savunma Bakanlığı’na bağış yapacağız diyerek 2 TL 3 TL yaptın, bir istikrarsızlık var mı? Bunlar hep sorunlar kimse konuşmuyor. Mali kongrede tüzüğü de delerek Malatyaspor 19 milyon TL borçlandırıldı Adil Gevrek. Altyapıdan futbolcu yetişmiyor U17 küme düştü, U19’da bir tane futbolcu çıkmış oda Ertan Mumcu zamanın da kaleci Samet çıkmış. Başka yok. Malatya’da altyapıya önem verilse o kadar parayla Malatya’da ne futbolcular çıkar geçmişte olduğu gibi. Futbol köyü projesi 150 milyon maliyetle üniversite arazisinde 100 dönümlük yer istedi iki sahayı geçmedi.”

-“Selahattin Gürkan ‘ın günahı çok büyüktür, kaçamaz”


O dönemki Malatya büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Adil Gevrek’in görevde kamasında günahının çok olduğuna da işaret eden Fendoğlu ifadelerini ve iddialarını söyle aktarıyor:

“Ben dua ediyorum ki ligler oynanmasın (24 Ocak 2020 depreminden dolayı) sekiz maçımız var. 8 Maçımızı oynarsak eğer en zayıf halka biziz. Eğer şansımız yaver giderse kurtarırız. Bu süre zarfında 17 maç oynamışlar. Beni manipüle eden adamlara sesleniyorum 17 maçın on birini kaybetmişsiniz kardeşim ben konuştuktan sonraysa dört maç kaybettiler. Kim kimi manipüle ediyor? Bu nasıl Malatyalılık'tır. Bugün itibari ile taraftarın nezdinde bakın siyaseten söylemiyorum, Adil Gevrek güvenini kaybetmiştir, topal ördek olmuştur. Bu saatten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan burada onun günahı çok büyüktür, kaçamaz. O siyasetçiler de kaçamaz. Malatyaspor‘un borcunu sorgulamayıp, hala bunu puflayıp arkasında durmaları bizi bu kümeye düşme noktasına getirmiştir. Sevabıyla günahıyla onların boynunadır. Kesinlikle müdahale edilmedi.”

22 mayıs 2020 tarihli programda canlı yayında Adil Gevrek için Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ettiği görülen MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu  şöyle devam ediyor:

“Burada Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum Adil Gevrek’in görevde bulunduğu tüm dönemlerin, özellikle de son iki yılın incelenmesini bir Malatyalı vatandaş olarak talep ediyorum.  3 Mart’tan beri sabırla bekledim. Menajer Ersin olayını anlattık Adil Gevrek’ten tık yok. Guilherme (Guilherme Costa Marques) ve Jahovic’i (Adis Yahovic) niye verdin? “Araya kıramayacağım insanlar girdi” dediğini duydum. Kim bu hatırlı kişiler? Kimin malını kimi futbolcusunu kime peşkeş çekiyorsun?”

-“Selahattin Gürkan ve arkasında duranlar, hepiniz suçlusunuz”


Fendoğlu o dönemki Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a isim vererek Adil Gevrek’in kulüp başkan olarak görevde kalmasında katkısı bulunduğunu ifade eden Fendoğlu şunları söylüyor:

“Deprem erteleme skandalı. Böyle bir şey yok Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı diyor ki afet bölgesi ilan edilmiş olan Elazığ ve Malatya’da futbolu erteleyelim. Ne kadar güzel bir şey. Adil Gevrek, iki gün sonra biz oynayacağız diyor.  Fenerbahçe ağzıyla konuşuyor . Trabzon’da kötü oluyor. Trabzon Guilherme'yi  elinden alıyor. Basiretsizlik bilgisizlik,  ilgisizlik aklınıza ne gelirse hepsi mevcut. Bugün hala kulüp başkanı. Selahattin Gürkan ve arkasında duranlar, hepiniz suçlusunuz. Belediyelerden 5 milyon para aldı. 3 milyon Büyükşehir,  1 milyon Battalgazi, 1 milyon Yeşilyurt Belediyesi verdi. Bunlar belediyelerin cebinden çıkmadı. Malatya’ya hizmet için gelen 5 milyon TL’yi, belediyeler vermiş gibi kulübe verdiler. Arabaları satıp 2 milyon TL daha verdiler.”

22 Mayıs 2020 tarihli programda Yeni Malatyaspor’a kayyum atanması gerektiği çağrısında bulunduğu ve takımın tüm hesaplarını didik didik incelenmesi çağrısında bulunduğu görülen Fendoğlu şu şekilde konuşuyor:

“Adil Gevrek, ‘borçsuz aldım’ dedi. 120 milyon TL gelirim var, dedi., 19 milyon borcum var dedi, Ekim’de 31 milyona çıktı, Ocak’ta 41, şimdide diyorlar 71 milyon. Biz borcunda ne olduğunu bilmiyoruz, üstelik futbolcu satmışsın. Bakın, ben değil, bunu yani kendisi açıklamış, özellikle bulup aldım şunu; 5 Şubat’ta paylaşmış Malatyaspor Kulübü. Ne ediyor;  Süper ligin son 5 sezonunda transferde en çok kar eden kulüpleri sıralamasında BTC Türk Yeni Malatyaspor’umuz üçüncü oldu, diyor. Beşiktaş 27, Kasımpaşa 23, Malatyaspor 7 milyon Euro. 54 milyon eder, kar etmişse bu para nerede? Bu rakam kendi ifadeleri. Ayıptır yahu, karşınızda çocuk yoktur. Biran evvel akıllarını başlarına alsınlar, çeki düzen versinler. Bu takıma bir kayyum atasınlar. Bu da gidecek hesabını verecek. Hesap vermeden de bırakmayız onu. Cumhuriyet Savcılarına tekrar buradan ifade ediyorum, Malatyaspor’un 2017’den bugüne kadar tüm süreçlerin didik didik edilmesini istiyorum.”

malatyahaber.com / malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.