"Fırsatçılık yapanlar, tüm esnafın ve tüccarın ismini lekelememeli"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı, 15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonunda yapıldı. MTSO Meclis Başkanı Hakan Er’in başkanlık ettiği toplantıda, odanın eylül ayı faaliyetleri ve Malatya’daki güncel ekonomik gelişmeler değerlendirildi. Toplantıda konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, ahilik kültürünün önemine dikkat çekerken, depremin ardından ortaya çıkan fırsatçılıkla mücadele konusunda uyarılarda bulundu.

Ahilik Kültürüne Vurgu

Başkan Sadıkoğlu, Ahilik Haftası'nın 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlandığını hatırlatarak, ahiliğin toplumda ahlak, dürüstlük ve dayanışma gibi değerlerin temsilcisi olduğunu belirtti. Sadıkoğlu, "Ahilik, ticaret ve toplumsal hayatta dürüstlük ve kardeşlik üzerine kurulu köklü bir medeniyet mirasıdır. Bu değerleri yaşatmak ve geleceğe aktarmak, toplumumuzun huzuru ve refahı için büyük önem taşıyor. Başta Ahi Evran-ı Veli olmak üzere, ahiliği oluşturan ve katkı sunan herkesi rahmetle anıyor, Ahilik Haftası’nı kutluyorum" dedi.

Deprem Sonrası Fırsatçılıkla Mücadele

Başkan Sadıkoğlu, konuşmasında ayrıca 6 Şubat 2024'te yaşanan deprem felaketi sonrası ortaya çıkan fırsatçılıkla ilgili de sert açıklamalarda bulundu. Fiyatlardaki artışın vatandaşlar tarafından en çok şikayet edilen konu olduğunu dile getiren Sadıkoğlu, "Depremi fırsata çeviren ve vatandaşa yüksek fiyatla ürün satan az bir kesim var. Ancak bu tür kişilere asla müsaade etmeyeceğiz. Ahilik demek helal kazanç demek, dürüstlük demek. Fırsatçılık yapanlar, tüm esnafın ve tüccarın ismini lekelememeli. Bu konuda en üst seviyede duyarlılık göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Sadıkoğlu, konuşmasına Peygamber Efendimizin hadisini hatırlatarak devam etti: "Peygamberimiz, 'En temiz ve üstün kazanç, dürüst alışverişten elde edilen kazançtır' demiştir. Biz de bu anlayışla, fırsatçılıktan uzak durmaları çağrısını yineliyoruz."

Ekonomik Konular Ele Alındı

Toplantıda Başkan Sadıkoğlu, mücbir sebep, 6. bölge teşvikleri, TMO’nun açıkladığı kayısı fiyatları, yerinde dönüşüm desteğinin yetersizliği ve afet bölgesi ilan edilmesi talepleri gibi çeşitli konulara da değindi. Ayrıca konteynerde faaliyet gösteren firmaların yaşadığı sorunları gündeme getirdi.

Sadıkoğlu, “Rezerv alan uygulamasının doğurduğu mağduriyetlerin çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. TMO’nun kayısı fiyatları ve yerinde dönüşüm desteğinin yetersizliği de üzerinde durduğumuz önemli konular arasında. Bu meseleler, şehrimizin ticaretine doğrudan etki ediyor” diyerek, meclis üyelerine bu konularda bilgiler verdi.

Meclis toplantısı, güncel ekonomik sorunların ele alınmasıyla sona erdi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.