Malatya Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra sürekli sahada olduklarını belirterek, “Bazıları gibi önemli anlarda, önemli günlerde sadece fotoğraf verip yanlarındaymış pozunu verip sonra ili memleketi terk etmeyeceğiz” dedi.
Basın toplantısı düzenleyen Malatya Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Yaklaşık üç ay önce Ülkemizde 11 ili etkileyen İki büyük deprem oldu bunlar içerisinde en ağır yıkımı yaşayan ilimiz Malatya’mızda bizler ilk andan itibaren sahadayız yapılması gerekenleri Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz, il müdürlüğümüz ve ekibi ile birlikte yaraları sarmaya eksikleri gidermeye ve yetiştiricilerimize, üreticilerimize ve çiftçilerimize ulaşmaya destek olmaya eksiklerini gidermeye çalıştık ve halen devam ediyoruz. Bu noktada yaraların sarılması adına baştan beri büyük destekler veren Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.
Akın, “Bugüne kadar verilen destekler, yaklaşık 4000 bin ton kaba ve kesif yem, 1500 civarında çadır, yaklaşık 2000 tane branda, nakdi mazot gübre gibi desteği, hayvan ilaç ve ilaçlama desteği, nakdi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılara yem ücreti desteği, bunlar verilmiş ve yapılmış olup yine depremde 10 bine yakın telef olan hayvanların yerine aynı hayvan desteği verilmesi çalışmaları devam etmektedir.” İfadelerini kaydetti.
-“Bizler üretmeye yetiştirmeye ve kırsala sahip çıkmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz”
Kırsaldaki üretimin ve devamlılığın önemli olduğuna işaret eden Malatya Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Bizler yıllardır söylediğimiz ve bu kapsamda çalıştığımız gibi gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz mantığı ile üretmeye ve yetiştiricilerimizin her zaman olduğu gibi yanında olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda Tarım ve Orman il Müdürlüğümüz, Mera Şube Müdürlüğümüz Ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğümüz ile birlikte ortak yaptığımız çalışmalar kapsamında yaklaşık 20 milyon TL tutarındaki projemizi hayata geçiriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzün desteklediği bu projedeki içerikler şunla; yayla ve meralarda çoban ve hayvan ihtiyaçlarını karşılama, mera ıslahı ve hayvan ıslahı kapsamındaki çalışmalar, çoban çadırı ve hayvan çadırı başta olmak üzere çelik sıvat sulak, beton sulak sıvat, artezyen vurulması, güneş paneli desteği gölgelik tuzlak gibi parazit gezici mücadele araçlar, çoban ihtiyaçları karşılama desteği olmak üzere bir çok kalem ile ilgili projemiz geçmiş olup, bu anlamda tüm emeği geçenlere destek verenlere teşekkür ediyoruz. Bizler üretmeye yetiştirmeye ve kırsala sahip çıkmaya ve onların sesi olmaya iyi günde ve zor günde her zaman ve her yerde olduğu gibi yine devam edeceğiz. Onlar yeter ki üretmeye yetiştirmeye devam etsinler.”
-“Fotoğraf verip memleketi terk etmedik”
Malatya Tarım Platformu ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın şunları söyledi, “Bazıları gibi önemli anlarda, önemli günlerde sadece fotoğraf verip yanlarındaymış pozunu verip sonra ili memleketi terk etmeyeceğiz, çoğu zaman siyasi şov yapıp aynı sözleri tekrarlayıp başkalarının yaptığı çalışmaları ben yaptım reklamı ile üstüne sahiplenmeyeceğiz, bu tür durumlar ne ahlakidir nede insanidir. Liyakat herhangi bir çalışma olmadan, üretim ve üretene destek olma anlayışı olmadan herhangi bir depremzedeye yardımcı olmadan sadece seçim zamanlarında ortaya çıkan levhadan ibaret bazı sivil toplum örgütleri, bazı iş adamı, iş insanları, bazı siyasiler, bazı idareciler, yöneticiler ve sadece memur zihniyeti ile hareket eden zatlar. Bu memleket hepimizin gerekirse bedenimizi taşın altına koyarak risk alarak burayı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Ortalıkta gezip yapılamayacak işleri elimizde olmayan imkânları anlatmayacağız, söyler geçeriz mantığıyla millette inanır sonrada unutur demeyeceğiz doğru tek ve nettir doğruyu söyleyeceğiz. Eğer söyleyemiyorsak susacağız, susacaksınız milletin kafasını karıştırmayacaksınız ilgili ve yetkili değilsek konuşmayacağız bu konuşulanları biz not ediyoruz. Herkes unutsa da biz anlatılanları konuşulanları unutmayız ve unutturmayız. Her kafadan bir ses bir yorum değil. Bundan sonraki süreçte Malatya’mızı samimi davranarak koordineyi çok iyi sağlayıp kararlı olup ona göre hep birlikte çalışıp memleketimizi ayağa kaldıracağız. Artık ben yaptım oldu, kolluk bende istediğimi yaparım anlayışıyla hareket etmeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte herkes üzerine düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmek, işini düzgün ve ahlaklı yapmak zorundadır. Çünkü hiç kimse burada babasının parasıyla herhangi bir iş yapmıyor. Her türlü çalışmada herkes düzgün davranıp ahlaklı ve adaletli çalışmak zorundadır. Malatya olarak 6 Şubat’ta yaşadığımız depremden dolayı devletten, milletten ve STK’lardan önemli destekler geldi. Buralara bunları en iyi şekilde sahaya yansıtan bizlere yardımcı olan Tarım ve Orman il Müdürlüğümüz ve ilçe müdürlüğümüz teknik personelleri emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum .”