“Gelecek Nesillere Yeşil Bir Yeşilyurt Bırakacağız”

“Gelecek Nesillere Yeşil Bir Yeşilyurt Bırakacağız”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit


Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki Tepeköy Fidanlık Alanını ziyaret ederek yürütülen çalışmaları inceledi. Yeşillendirme, ağaçlandırma ve park yapımı gibi projeler için önemli bir merkez olan Fidanlık Alanı’nda belediye yetkililerinden bilgi alan Başkan Geçit, gelecekte yapılacak projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Başkan Geçit, fidanlık alanında üretilen mevsimlik çiçekler ve ağaç fidanlarının çevre düzenlemeleri için kullanıldığını belirtti. Ayrıca, belediyenin dışa bağımlı olmaktan kurtulduğunu ve bütçesini kâra geçirdiğini vurguladı.

-“Yeşilyurt’un İsmini Yaşatacak Yeşillendirme Çalışmaları”


Yeşilyurt’un ismine yakışan yeşillendirme hizmetlerinin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Başkan Geçit, fidanlık alanının önemine dikkat çekti:  
“Yeşilyurt İlçemizdeki çevre düzenlemeleri, ağaçlandırma ve peyzaj yenileme hizmetlerini Tepeköy Fidanlık Alanı’ndan gelen destekle akıcı ve planlı bir şekilde yapıyoruz. Fidanlık Alanı sayesinde kendi fidanlarımızı üretiyor, dışa bağımlı olmaktan kurtulup belediye bütçemizi kâra geçiriyoruz."

-Başkan Geçit, 2024 yılı ve sonrasında planlanan projelerle ilçede daha fazla yeşil alan yaratacaklarını belirtti. "Amacımız, Yeşilyurt’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak, daha fazla park ve yeşil alan kazandırmaktır. Fidanlık alanımızın kapasitesini artırarak gelecek nesillere daha yeşil ve güzel bir Yeşilyurt bırakmayı hedefliyoruz,” dedi.

Başkan Geçit ayrıca, fidanlık alanında saksılanan ve koruma altına alınan ıhlamur, erguvan, dış budak ve akçaağaçların ilçenin çeşitli bölgelerine dikileceğini ifade etti. Burada 19 farklı türde bin 206 ağaç fidanı, 10 çeşit çamdan 19 bin 111 adet fidan ve 16 farklı türde 5 bin 455 çalı fidanı üretildiğini sözlerine ekledi.


Yeşilyurt Belediyesi, Tepeköy Fidanlık Alanı’nda yürüttüğü çalışmalarla ilçede yeşil alan miktarını artırmayı ve çevre düzenlemelerini güçlendirmeyi hedefliyor. Başkan Prof. Dr. İlhan Geçit’in öncülüğünde hayata geçirilen projelerle, Yeşilyurt’un ismine yakışır bir çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Başkan Geçit, bu çalışmaların gelecek nesillere daha yeşil bir Yeşilyurt bırakılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.