Gurur ve Onurla Kutluyoruz

Gurur ve Onurla Kutluyoruz
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün 102. yıl dönümü için Malatya(‘da çeşitli tören ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün 102. yıl dönümü  Malatya’da  düzenlenecek olan tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlanacak. 

Kutlamalar sabah saatlerinde başlayacak ve gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek. Törenler, Malatya'daki Atatürk Anıtı'nda başlayacak, ardından geçit töreni ve akşam programlarıyla devam edecek.

Geçit töreni Sümer Park Önünde yapılacak. 

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programı şu şekilde: 

 

-Çelenk Sunma Töreni:

Yer: Atatürk Anıtı

09:00-09:05: Çelenklerin sunulması

09:05-09:10: Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

09:10-09:15: Vali tarafından anıt şeref defterinin imzalanması

-Tebrik Töreni ve Kutlamaların Kabulü:

Saat: 09:45

Yer: Valilik Makam Girişi

Geçit Töreni:

Saat: 10:00

Yer: İnönü Caddesi, Sümer Park Önü

Program: Tören birliklerinin Vali'ye takdimi, halkın bayramının kutlanması, İstiklal Marşı'nın okunması, konuşmalar, şiir okunması ve folklor gösterisi

-Akşam Programı:

18:00: 2'nci Ordu Bando Komutanlığı Konseri (Malatya Park AVM)

20:00: Kabul Töreni (Mövenpick Otel)

-Vali Seddar Yavuz

Malatya Valisi Seddar Yavuz’un 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şu şekilde: 

Kıymetli Hemşehrilerim, 

Milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkının, azim ve kararlılığının en büyük sembollerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, bir kez daha büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin büyük fedakârlıkları ile kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu büyük zafer, milletimizin asla esaret altında yaşamayacağını ve vatan topraklarının ilelebet Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

30 Ağustos; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun, vatan sevgisinin, bağımsızlık sevdasının en anlamlı ifadesidir. Bu ruh, milletimizin her türlü zorluk karşısında nasıl kenetlendiğini, bağımsızlık ve hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, bağımsızlık mücadelemizin ve bu büyük zaferin mimarlarını saygıyla selamlıyorum.

-MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu 

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Fendoğlu’nun mesajı şu şekilde;

“102 yıl önce tarihin akışını değiştiren 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşku ve onurla kutluyoruz. 
Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşlarının önderliğinde 30 Ağustos 1922’de istikbal ve istiklalini güvenceye almıştır.

Dün olduğu gibi bugün de, zaferlerimizden rahatsız olanlar, birliğimizden ve beraberliğimizden ürkenler unutmasınlar ki, 30 Ağustos şuuru varlığını hala sürdürmektedir. Bu nedenle zaferimizi asla lekeletmeyeceğiz, dün defettiklerimize bugün asla boyun eğmeyeceğiz.


Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve  gazilerimizi saygı,rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, bu zaferi bize armağan eden ebediyete irtihal etmiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.”

-Malatya Büyükşehir Belediye  Başkanı Sami Er

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Er, “Türk milletinin tüm imkânsızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Yurdun dört bir yanından Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ne katılarak canını ortaya koyan kahramanlarımızı minnetle anmak, onların kazandığı bağımsızlığı korumak hepimizin olduğu gibi gelecek nesillerin de görevidir.

 Bu zafer, asırlardır hür yaşayan bir milletin bağımsızlık haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, ay yıldızlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesidir.

 Türk milletinin istikrarlı, kararlı ve inançlı duruşu karşısında hiçbir başarı elde edemeyeceklerini anlayanlar bugün de hala Anadolu’yu parçalamak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni güçsüz kılmak için ellerinden gelen her türlü oyunu oynamaya devam etmektedirler. Ancak milletimiz de bu tür girişimlere karşı tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün de bir ve beraber olarak dimdik durmaktadır.

 Bugün bulunduğumuz coğrafyada birçok ülkede kan dökülmeye devam ederken, ülkeler arasında gerilim giderek tırmanırken ve insanlık özellikle gıda ve enerji temini noktasında büyük sıkıntı içerisindeyken Türkiye Cumhuriyeti, bunların tam aksine güven ve istikrar içerisinde ilerleme ve büyüme yolunda çok daha emin adımlar atmaya devam etmektedir.

 Hele ki yaşadığımız son asrın felaketinde 11 ilde büyük yıkımlar olmasına rağmen Devletimiz hiçbir ülkenin yapamayacağını yaparak bu enkazın altından çok kısa süre içerisinde çıkmayı başarmış ve tüm dünyaya bu alanda da örnek olmuştur.

 Bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyorum” dedi.

-CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “30 Ağustos, ülkemizin din, dil, ırk, mezhep ve inanç ayrımı gözetmeden, emperyalist güçlere karşı omuz omuza verdiği mücadelenin ve sonucunda kazanılan büyük zaferin günüdür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılında yaptığı yazılı açıklamada “30 Ağustos Zafer Bayramı bağımsızlığa giden yol, Cumhuriyete ve demokrasiye açılan kapıdır” ifadelerini kullandı.

Ağbaba açıklamasında; 

“26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, bundan tam 102 yıl önce, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biri ile taçlanmış; Türkiye Cumhuriyeti, egemen güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur. Bu tüm Dünya’ya ilham olan mücadele, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelenin, vatan sevgisinin ve kahramanlık destanının ölümsüz bir simgesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele rotasını "Zafer ‘Zafer benimdir..’ diyebilenindir. Başarı ise ‘Başaracağım.’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenindir." sözüyle çizmişti. 30 Ağustos Zafer Bayramı sadece bir askeri başarı değil aynı zamanda Cumhuriyete ve demokrasiye giden yolun başlangıcıdır.

Bizler bu zaferin bayrağını yılmadan, yorulmadan, ilelebet taşıyacak; bu topraklara adalet, özgürlük ve demokrasi yeniden gelene kadar mücadele edeceğiz.

Cumhuriyete, demokrasiye, laik sosyal hukuk devletine, bir ülkenin ve devletin temeli olan adalete ve bağımsızlığımıza el uzatanlara asla ama asla geçit vermeyeceğiz.

Büyük Taarruz‘un 102. yılında, başta bu eşsiz mücadelenin başkomutanı , özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan ve vatan olarak kalmasını sağlayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Malatyalı hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

- Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve vatan sevgisinin en önemli simgelerinden biri olan Büyük Taarruz’un zaferle taçlandığı bu anlamlı günün, milletimizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Başkan Taşkın, mesajında 30 Ağustos’un sadece bir zafer değil, Türk milletinin dirilişinin ve geleceğe olan inancının sembolü olduğunu belirterek,  “30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, yalnızca bir askeri başarı değil, aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, milletimizin azim ve kararlılığının en güçlü nişanesidir. Türk milleti, vatan topraklarına kasteden işgalcilere karşı bir an olsun tereddüt etmeden verdiği bu mücadele ile bağımsızlığını ve hürriyetini ebediyen koruyacağını tüm dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos Zaferi, milli birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin en büyük göstergelerinden biridir. Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın bize bıraktığı bu kutsal mirasa sahip çıkarak, ülkemizi daha ileriye taşımak, bağımsızlığımızı koruma kararlılığını gelecek nesillere aktarmaktır. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu büyük zaferin ruhunu yaşatarak, birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık yarınlara hep birlikte yürüyeceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

- Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu söyledi.

Başkan Geçit, kutlama mesajında yokluk içindeki bir milletin ordusuyla bütünleşerek dünya tarihine geçen eşsiz bir zafer kazandığını ifade ederken, “ 30 Ağustos, milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini; istiklal ve istikbali için tek vücut mücadele edeceğini; birlik, beraberlik ve azimle aşamayacağı engel olmadığını tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır. 

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya gösterilmiştir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunu hazırlayan, Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin yıl dönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

-MESOB Başkanı Şevket Keskin

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Keskin, mesajında Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğe olan bağlılığının en önemli sembollerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi'ni büyük bir gururla kutladıklarını ifade etti.


Başkan Şevket Keskin, mesajında şu ifadeleri kaydetti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, milletimizin bağımsızlık ateşiyle kazandığı bu büyük zaferin 102. yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi ile sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğü tüm dünyaya duyurulmuştur. Bu büyük zaferin ışığında, ülkemizi daha da ileriye taşıma kararlılığı içinde olmalıyız. Bugün bizlere düşen görev; vatanımıza ve milletimize sahip çıkmak, milletimize zaferleri yaşatan değerleri korumak, yaşatmak ve yarınlara aktarmaktır.  Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gurur ve onurla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum." 


-MHP Malatya İl Başkanı  Gökhan Gök

“30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 102. yılını birlik ve beraberlik içinde kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz”
Türk Milletinin bağımsızlık inancını, sarsılmaz iradesini, hür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılını birlik ve beraberlik içinde kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren bağımsızlığa olan inancı, zulme karşı haykırışı, sergilediği kahramanlıklar ve kazandığı zaferlerle, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı olmuştur” 
“30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbî duygularımla kutluyorum” 
Milletimizin makûs talihini değiştiren büyük zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşama inancında olduğunu bütün dünyaya ispat etmiştir.  Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman mensuplarının ve asil milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbî duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. 

Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı  Dr. Hasan Hüseyin ŞENER

"Var Vatanın, Var Dinin İmanın" Şiârıyla ; 30 Ağustos Zafer Bayramını Bize Emanet Eden Şehitlerimize, Atatürk ve Silah Arkadaşlarına  Rahmet Olsun.  Zafer bayramımız Kutlu Olsun..


 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.