Hatice - İbrahim Özoğlu İlkokulu Açılış Töreni Yapıldı

Hatice - İbrahim Özoğlu İlkokulu Açılış Töreni Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Valiliği ve hayırsever Fatma Demirbilek’in işbirliğiyle Battalgazi’de yapımı tamamlanan 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta Vali Seddar Yavuz, eğitim ve şehirleşme üzerine önemli mesajlar verdi.

Eğitim Kurumu ve Toplum Üzerindeki Etkisi

Açılış törenine hayırsever Fatma Demirbilek ve Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Vali Yavuz, konuşmasında eğitimin ulusların refahını ve huzurunu belirlediğini vurgulayarak, "Eğitim, sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda insan davranışlarını değiştiren kurumlardır. Bu yüzden bizler, gelecekte hakkı savunan, saygı ve adalet duygularını içselleştiren nesiller yetiştirmek istiyoruz" dedi.

"Eğitim İnsanları Vahşileştirmemeli"

Vali Yavuz, günümüz dünyasında refah ve teknoloji arttıkça insanın vahşetinin de arttığını belirterek, "Ortadoğu’da ve İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının müsebbibi, en zengin, en iyi eğitimli ve en yüksek teknolojiye sahip olanlardır. Eğer eğitim bizi vahşileştiriyorsa, bunu tekrar sorgulamalıyız" ifadelerini kullandı.

Hayırsever Fatma Demirbilek’e Teşekkür

Vali Yavuz, konuşmasında okulun yapımını üstlenen hayırsever Fatma Demirbilek’e ayrıca teşekkür ederek, "Yurt dışında tutunup, ülkesini ve şehrini unutmayan bu koca yürekli hanımefendiyi alkışlamanızı rica ediyorum. Zengin olmak kolay ama hayır yapmak herkese nasip olmaz" diye konuştu.

Depreme Dayanıklı Bir Şehir İçin Çağrı

Deprem felaketine de değinen Vali Yavuz, "Malatya’nın önünde tarihi bir fırsat var. 50-70 yıllık binaların bizi koruyamayacağını idrak etmeliyiz. Afetler değil, binalar öldürür. Şehrimizi afetlere dirençli hale getirmek için büyük bir fırsatımız var" dedi.

Tören, okulun kurdelesinin kesilmesi ve protokol üyelerinin sınıfları gezmesiyle sona erdi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.