İklim Değişikliği İnsanlığı Tehdit Ediyor!..

İklim Değişikliği İnsanlığı Tehdit Ediyor!..
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı" çalıştayının ikinci günü, yapılan Bölge Çalıştayı ile sona erdi. 

Avrupa Birliği ve Türkiye İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı çerçevesinde düzenlenen çalıştayda, Malatya'nın iklim değişikliğine uyum konusunda alacağı tedbirler değerlendirildi.

İki Günlük Çalıştayda Kritik Konular Ele Alındı

10 Ekim 2024 Perşembe günü başlayan ve iki gün süren çalıştay, "İklime Uyum Geleceğe Yatırım" başlığı altında gerçekleştirildi. Çalıştayda, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Malatya'nın gelecekte karşılaşabileceği riskler, zayıf ve güçlü yönler, fırsatlar ve tehditler üzerinde duruldu. Çalıştayın amacı, Malatya'nın iklim değişikliğine uyum sağlaması için gerekli adımları belirlemekti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Salih Uzun, Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürleri, 13 ilçe belediyesi temsilcileri ve çeşitli kurumların temsilcileri de çalıştaya katılım sağladı.

Prof. Dr. Ali Sınağ’dan Bilgilendirici Sunum

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sınağ, çalıştayda yaptığı sunumda, "Risk ve Kırılganlık Analizi" ve "Güçlü-Zayıf Yönler-Fırsatlar-Tehditler (GZFT) Analizi" gibi konularda önemli bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Sınağ, Türkiye genelinde birçok belediyenin iklim değişikliği eylem planı hazırladığını ve bu tür çalıştayların yerel yönetimlerin hazırlıklarını güçlendirdiğini belirtti.

Prof. Dr. Sınağ, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Depremler sadece belirli bir bölgeyi etkilerken, iklim değişikliği tüm dünyayı tehdit eden bir sorun. Önümüzdeki elli yıl içinde dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlar arasında çevre, su, enerji, gıda güvenliği ve salgın hastalıklar yer alıyor. İklim değişikliğine uyum ve azaltım eylem planları, bu sorunlarla mücadelede kritik rol oynuyor."

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.