İsrail, Malatya'da Kanlı Bebek Maketleri İle Protesto Edildi

İsrail, Malatya'da Kanlı Bebek Maketleri İle Protesto Edildi
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Filistin topraklarında soykırım yapan İsrail’in gerçekleştirdiği katliamları Malatya’da sağlık sektörü çalışanları tarafından protesto edildi. Eylemciler ellerinde kanlı maket bebek ve oyuncaklarla caddede yürüdüler.

Malatya’da sağlık çalışanı bir grup İsrail’in Filistinlilere yönelik Gazze’deki soykırım ve katliamlarını kınamak amacıyla Kanalboyu Caddesi üzerinde bir araya gelerek, Kernek Camisi’ne kadar yürüyüş yaptılar.

Protestoda kanlı maket bebek ve oyuncaklar da kullanıldı. 

Eylemi gerçekleştiren grup adına konuşan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Ahmet Selim Özkan, "Gazze'de anneler çocuklar ve yaşlılar güvende değil. Sayısı korkunçta olsa 15 binden fazla çocuk 10 binden fazla kadın ne yazık ki bu siyonist alçaklar tarafından şehit edildi. Artık soykırım kelimesi bile bu yapılanları ifade edemeyecek hale gelmeye başladı” ifadelerini kaydetti. 

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Rüveyda Ünal da, “Tarihte belki de hiç görülmemiş bir biçimde aylardır güvenli olduğu iddiası ile insanların yönlendirildiği Refah saldırı altında. İşgalci zalimler çadırlara sığınmış insanların üzerine bomba yağdırıyor. Her dakika önümüze bombalarla parçalanmış yanmış çocuk cesetlerinin fotoğrafları düşüyor. Gidecek hiçbir yeri olmayan 10 binlerce mazlumun sesi arşı titretiyor." dedi.

malatyayenises.com

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.