“Kahramanlarla Yürüyoruz”

“Kahramanlarla Yürüyoruz”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

  • 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Malatya’da düzenlenen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilmesinin 103. yılı coşkuyla kutlandı. Vali Seddar Yavuz, protokol üyeleri ve gaziler, şehitlik ziyareti ve çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Şehitlik Ziyareti ve Yürüyüş

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler, Vali Seddar Yavuz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Sabri Akyol, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla başladı. Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek şehit kabirlerine karanfil bırakıldı ve dualar okundu.

Şehitlik ziyaretinin ardından, “Kahramanlarla Yürüyoruz” mottosuyla Millet Bahçesi’nden Atatürk Anıtı’na yürüyüş düzenlendi. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Vali Seddar Yavuz’un Gençlere Mesajı

Vali Seddar Yavuz, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gençlere seslenerek, “Ay yıldızlı al bayrağımıza ve ülkemizin bütünlüğüne sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Bugün dijital çağın gündeminde Siber Güvenlik, Biyo Güvenlik ve Gıda Güvenliği gibi konular öne çıkıyor. Bu alanlarda kendimizi geliştirmemiz bağımsızlığımız için hayati önem taşıyor” dedi. Yavuz, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine vurgu yaparak, “Tarihte hiçbir zaman esaret altında yaşamamış bir milletiz, gelecekte de bu böyle olacak. Türk milletinin kodlarında adalet ve insan haklarına dayalı bir medeniyet vardır” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er: "Gazilik En Büyük Şereftir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise yaptığı konuşmada, “Gazilik ve şehitlik en yüce payedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de verilen Gazilik unvanı, bugün milletimiz tarafından Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Ancak gazilerimizi ve şehitlerimizi sadece belirli günlerde hatırlamak yetmez, onların fedakarlıklarını her daim anımsamak hepimizin kutsal bir vazifesidir” dedi.

Öğrencilerden Duygusal Şiirler

Tören kapsamında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ufuk Fırat “Yaşasın Kahraman Gazi” ve Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi öğrencisi Zeliha İrem Özdil “Gazilerimize” adlı şiirlerini okudu. Şiirlerin ardından Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri kahramanlık türkülerini seslendirdi.

Program, Vali Seddar Yavuz’un Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Malatya Şubesi’ni ziyareti ile sona erdi.

Gazilere Onur Yemeği

Akşam saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehit ve gazi aileleri onuruna dernek başkanlarına makamında bir yemek verdi.

malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.