Kayısı Hasat Programı Düzenlendi

Kayısı Hasat Programı Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen “Kayısı Hasat Programı”  düzenlendi.

Yeşilyurt İlçesinde bulunan Hüseyin Güngör’e ait bahçedeki kayısı hasadına; Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kılınç, ve çiftçiler katıldı.

Kayısı hasadında konuşan Vali Ersin Yazıcı “Depremlerde yaşanılan zorlu süreçlerden sonra, bu sene kayısının bol olmasıyla Malatyalılarımızın yüzü gülüyor. Çiftçilerimize ve tüccarlarımıza birkaç söz söyleyip konuşmamı sonlandırmak istiyorum. Malatya çiftçisi, başta kayısı olmak üzere ürettiği her ürünü Avrupa ve dünya standardına uygun olarak üretmelidir. Büyük oranda, Malatya çiftçimiz de bu standartlara uygun üretim yapmaktadır. En iyi kayısıyı Malatyalılar olarak biz üretmeliyiz. Herhangi bir ülkenin ürettiği kayısı, bizim ürettiğimiz kayısıdan kesinlikle daha kaliteli olamaz ve olmamalıdır. Kayısı üretme standartları vardır. Çiftçilerimiz bu standartlara uygun olarak altın değerinde olan kayısıyı üretmiş olacaktır. Geçen yıl 77.000 ton olan kayısı rekoltesi, bu yıl 107.500 ton civarında bir rekolte tahminimizce yaklaşık 30 bin ton daha fazla üretim yapmış olacağız. Malatya çiftçisi gereğini yapacak, kayısıyı dünya ve Avrupa standartlarında hazırlayarak, tüccara teslim edecek. Rekolte çok oldu diye, geçen yıla göre 30 bin ton fazlalık var diye tüccarlarımız yan gelip yatmasın lütfen. Pazarlamanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bu işten para kazanan tüccar ve sanayicimizin de geçen yılın en az yüzde 25 fazlasına ulaşması için buradan hedef verelim. Çiftçimizin, tüccarımızın yüzü gülsün." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Bu sene rekoltenin yüksek olması ve çiftçimizdeki heyecanı görmenin memnuniyeti var üzerimizde. Kayısı deyince Malatya, Malatya deyince kayısı akla gelir. Kayısımızın daha iyi noktalarda olması için gerek üreticiler gerek Ticaret Borsamız gerekse de Ticaret Odamız olsun elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Biz de Belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Bizim bildiğiniz gibi yeni bir ticaret merkezimiz de var artık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabii Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin de daha aktif hale gelmesi gerektiğinin de bilincindeyiz. Bunun için de elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Lisanslı Depoculuğumuz tonlarca kapasiteye sahip. Lisanslı depoda paketleme de var. Kayısıya bu hususta katkı olacak başka lisanslı depolar da hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti belediye olarak inşallah paydaşlarla birlikte daha iyi bir seviyeye getirmek için göstereceğiz” dedi.

Daha sonra Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile katılımcılar   temsili kayısı ağacını silkeleyip çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle program sona erdi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.