Kayısı Üreticilerine Bahçede Eğitim

Kayısı Üreticilerine Bahçede Eğitim
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal bilgi ve becerilerin artırılmasına yönelik  “Çiftçi Tarla Okulu” kapsamında eğitimlerini sürdürüyor. Kırlangıç Mahallesi’nde kayısı üreticilerine yönelik kapsamlı bir eğitim düzenlendi.

Kayısı Üreticilerine Eğitim Programı

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çiftçi Tarla Okulu Projesi” kapsamında Yeşilyurt İlçesi Kırlangıç Mahallesi’nde kayısı üreticilerine yönelik eğitim düzenlendi. Eğitime, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal, teknik personel ve çiftçiler katıldı. Eğitimde, kayısı bahçelerinde hastalık ve zararlılarla mücadele, gübreleme, ilaçlama, bakım ve budama teknikleri ele alındı.

Tarımda Verimlilik Vurgusu

Eğitim sonrası çiftçilerle sohbet eden İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, bakanlık tarafından açıklanan “Tarımsal Üretim Planlaması”, “Sözleşmeli Üretim” ve “Yeni Destekleme Modeli” hakkında bilgi verdi. Akar, çiftçilerin bu tür eğitimlere katılmalarının önemini vurgulayarak, "Bu tür önemli eğitimlere katılım sağlayan çiftçilerimiz başta olmak üzere, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Tarımsal Eğitimlerin Önemi

Akar, tarımsal verimliliği artırmak için eğitim programlarının devam edeceğini belirtti. Çiftçilerin yeni uygulamalara adapte olmalarının, hem üretim kalitesini artıracağını hem de sürdürülebilir tarım için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.