Kayısı Üreticisinin Talepleri Bakana Aktarıldı

Kayısı Üreticisinin Talepleri Bakana Aktarıldı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Malatya Heyetinin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret etmesine ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Verimli bir görüşme gerçekleştirdik.  İnşallah Tarım Bakanımızdan yakın zamanda müjdeli haberi bekliyoruz.” dedi. Milletvekili Siraç İnanç Kara Ölmeztoprak ise, “Her şey daha iyi ve güzel bir Malatya için” dedi.

 AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, Siraç İnanç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami er, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, AK Parti İl Başkanı Namık Gören, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ettiler. Ziyarette TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve bakanlık bürokratları da hazır bulundu. 

Milletvekili Bülent Tüfenkci ziyaretle ilgili olarak, “Bakanımız ile yaptığımız görüşmede ana gündemiz elbetteki kayısı oldu. Kayısının TMO tarafından taban fiyat açıklanarak destekleme alımının yapılması noktasındaki yoğun girişimlerimizin devamı olarak Tarım Bakanımız ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik.  İnşallah Tarım Bakanımızdan yakın zamanda müjdeli haberi bekliyoruz.  Ayrıca buradan Lisanslı Deponun hemşehrilerimiz tarafından elüs kapsamında kullanılarak, avantajlarından faydalanılmasını bir kez daha hatırlatmak isterim. Yine Bakanımızla Akçadağ’ın kapalı sulamasını ve diğer DSİ yatımlarını da konuşarak düşüncelerimiz ve taleplerimizi paylaştık.” Şeklinde bilgi verdi.

Ziyaretle ilgili olarak Milletvekili Siraç İnanç Kara Ölmeztoprak, “Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilyurt Belediye Başkanımız, Akçadağ Belediye Başkanımız ile birlikte Tarım Ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek; Malatya’mızın tarımsal mamadaki ihtiyaçlarını, çiftçilerimizin destek ihtiyaçlarını ve kayısı üreticilerimizin TMO’nun kayısı alımı ile ilgili taleplerini Sayın Bakanımıza ilettik. Her şey daha iyi ve güzel bir Malatya için…” ifadelerini kaydetti. 

Milletvekili İhsan Koca ise ziyarete ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı, 

“Milletvekillerimiz, İl Başkanımız , Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilyurt Belediye Başkanımız , Akçadağ Belediye Başkanımız ile birlikte Tarım Ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim YUMAKLI’ yı  ziyaret ederek; Malatyam'ızın;

-Tarımsal Anlamda İhtiyaçlarını, 

-Çiftçilerimizin Üretim Aşamasındaki Desteklerin Arttırılması Hususundaki Beklentilerini,

-Kayısı Üreticilerimizin TMO'nun Kayısı Alımı İle İlgili Taleplerini Sayın Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımıza nazik kabülleri için teşekkürlerimi sunuyorum.”

AK Parti İl Başkanı Namık Gören’de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yapılan ziyareti şu açıklama ile değerlendirdi, “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’yı, AK Parti Malatya Milletvekillerimiz Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanımız İlhan Geçit ve Akçadağ Belediye Başkanımız Hasan Ulutaş ile birlikte ziyaret ederek, şehrimizdeki talep ve ihtiyaçlarımızı ilettik. Değerli bakanımıza şehrimize gösterdiği ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

- Malatya’mızın en önemli geçim kaynaklarının başında gelen Kayısımızın, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından taban fiyat açıklanarak alımının yapılması hususunda istişarelerde bulunduk. 

- Akçadağ’ın kapalı sulamasını ve diğer DSİ yatımları hususunda istişarelerde bulunduk.”

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.