Koruyucu Sağlık Hizmetlerine Özel İlgi Bekleniyor

Koruyucu Sağlık Hizmetlerine Özel İlgi Bekleniyor
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

malatyagazete.com - Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Aile Hekimleri ve Hastane Hekimleri Buluşması” toplantılarının ilki, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk’in başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasındaki iletişime verdiği önemi hatırlatarak şunları söyledi:
"Aile Hekimliği ve Hastane Hekimliği, sağlık sisteminin birbirini tamamlayan iki önemli ayağıdır. Bu hizmetler, toplum sağlığının korunmasında, hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde kritik bir rol oynar. Hekimler arasındaki iş birliği, bireylerin sağlık sorunlarının hızlı çözümüne olanak tanırken, sağlık sisteminin daha verimli çalışmasına ve kaynakların daha etkin kullanılmasına katkı sağlar."

-"Aile Hekimlerine Huzurlu Çalışma Ortamı Sağlanacak"

Berk, konuşmasında sistemdeki eksikliklerin giderilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Aile Hekimliği sisteminin hedeflenen noktaya ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız, aile hekimlerinin huzurlu bir ortamda çalışmalarını sağlamaktır,” dedi.

-Koruyucu Sağlık Hizmetlerine Özel İlgi Bekleniyor

Birinci basamak sağlık kuruluşlarının sunduğu koruyucu sağlık hizmetlerine (KETEM, aşılama, Tüberküloz Kontrol Programı - NTP vb.) hastane hekimlerinden özel ilgi beklediklerini belirten Berk, özellikle aşı reddi konusundaki artışa dikkat çekti:
“Aşı reddi sayılarındaki artış kaygı verici boyutlara ulaştı. Bunun önüne geçmek için bakanlıklarımız ve il müdürlüklerimiz iş birliği içinde çalışıyor. Aşılar, herkesin erişimine açık ve barkodlu olarak güvenli bir şekilde üretilip kullanılmaktadır,” dedi.

Hedef: Nitelikli Hizmet

İl Sağlık Müdürü Berk, ikinci ve üçüncü basamak hastanelerde poliklinik başvuru sayılarının performans göstergesi olmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bizim için önemli olan, Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizin hasta sayısı değil, yaptıkları nitelikli ameliyat ve hizmettir,” ifadesini kullandı.

Berk, bu buluşmaların düzenli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.