"Kurumlarımız İlk Andan İtibaren Sahada Oldu"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi.

Malatya'nın Kale ilçesinde gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleşen  Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısında son durum masaya yatırıldı. 

Vali Seddar Yavuz, Kale merkezli dehrem ile ilgili  yaptığı açıklamada, afet gerçeğini vurguladı ve yapılan çalışmalara dair değerlendirmelerde bulundu.

"Afetler Bir Fırsat Olabilir"

Yavuz, afetlerin hatırlattığı gerçekleri vurgulayarak şunları söyledi:
“Deprem gerçeği bir kez daha kendini hatırlattı. Aradan geçen zamanda birçok insan depremi unuttu, binalarını yıktırmamak için çaba gösterdi. Bu durumu anlayışla karşılıyoruz. İnsanların emekle yaptıkları binaların yıkılması kolay kabul edilecek bir şey değil. Ancak, şehrimizin afetlere dayanıklı hale gelmesi için bu tür afetler aslında bir fırsattır.”

"Şehrin Yapısını Değiştirmek İçin Çalıştık"

Yavuz, görevde bulundukları sürede şehrin yapısını güçlendirmek için aldıkları kararları hatırlatarak, şunları belirtti:
“Göreve başladığımız günden bu yana şehrin yapısını değiştirmek adına adımlar attık. Zaman zaman eleştiri aldık, zaman zaman da anlaşılmakta güçlük çektik. Ancak bugünkü depremle gördük ki, şahsen misafirlerimizle birlikte oturduğumuz odada bile binanın sallandığını hissettik. İki katlı bir yapıdan bahsediyoruz, çok katlı bir bina bile değil. Bu nedenle, durumun ciddiyetini takdirinize bırakıyorum. Ciddi bir sarsıntıyla karşı karşıya kaldık."

"Yeni Yapılar Sorunsuz"

Vali Yavuz, Kale ilçesi ve kırsal mahallelerde yapılan incelemelere de değinerek, “Bugün büyük bir mesai harcayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ekibine ve bakanımıza teşekkür ediyorum. Kale’de yeni yapılarımızda sorun yaşanmadı. Okullarımızda ise sadece sıva çatlağı gibi küçük hasarlar var. Bu durum, yeni yapıların güvenli olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

"Kurumlarımız İlk Andan İtibaren Sahada"

Yavuz, bakanlıklar ve kurumların sahada aktif çalıştığını belirtti:
“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AFAD, TOKİ ve güvenlik birimlerimiz ilk saatlerden itibaren çalıştı. Sahada büyük bir gayret gösterdiler. Allah’ın izniyle bu tür afetlerle bir daha karşılaşmayız. İçişleri Bakanımız da şehrimizde incelemelerde bulundu, Cumhurbaşkanımız da bilgi aldı.”

"Üniversiteler ve Ekipler Anında Müdahale Etti"

Vali, üniversiteler ve müdahale ekiplerinin hızlı hareket ettiğini belirtti:
“Üniversite rektörlerimiz kampüslerdeki durumu hızlıca kontrol etti. Elektrik ve sağlık ekiplerimiz de anında müdahalede bulunarak süreci başarılı bir şekilde yönetti.”

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.