Kuzey Çevre Yolu İçin Şafak 3 Ay

Kuzey Çevre Yolu İçin Şafak 3 Ay
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Kuzey çevre yolu şantiyesinde inceleme yaparak son çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi alan AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Kayseri Kavşağı'ndan (Tavşantepe) Battalgazi Ali Baba mezarlığına kadar olan kesintisiz hat hizmete açılmış olacak. Buranın açılışını Ekim ayı içerisinde yapacağız inşallah.” dedi.

Milletvekili Abdurrahman Babacan, Kuzey Çevre Yolu’nun tamamen 2026 yılının ilk aylarında bitmiş olacağını kaydetti.

Milletvekili Abdurrahman Babacan, 6 Şubat depremlerinin ardından müteahhit değişikliği nedeniyle yeniden yapım ihalesi gerçekleştirilerek çalışmaları başlatılan Kuzey Çevre Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Karayolları yöneticileri ve yüklenici firma temsilcilerinden teknik bilgi alan Milletvekili Babacan, “5 Mart'ta aynı bölgeden paylaşım yaptığımızda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtmiştik. Bugün itibarıyla Kayseri kavşağından transit gelindiğinde şehir merkezinin hizasına kadar gelindi. Kısa zaman içerisinde bu kısım da bitecek ve 38,5 kilometrelik Kayseri Kavşağı'ndan Battalgazi Ali Baba mezarlığına kadar olan kesintisiz hat hizmete açılmış olacak. Buranın açılışını Ekim ayı içerisinde yapacağız inşallah. Yine Eylül ayı içerisinde Eski Malatya ile mevcut çevre yolunu bağlayan bağlantı yolu da hizmete açılmış olacak. Dolayısıyla, trafiğe takılmadan şehir merkezini de by-pass edecek şekilde 38,5 km'lik transit geçiş Ekim itibariyle gerçekleşmiş olacak.” şeklinde konuştu. 

Kuzey Çevre Yolu’nun Eskimalatya ile Pütürge Yol ayrımı arasındaki 15 kilometrelik kısım içinde ihalenin yapılması konusunu takip ettiklerini belirten Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Kalan 15 kilometrelik kısmın ikmal ihalesi için de Ulaştırma Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu ile görüştüm. En kısa sürede burasının da ihale süreci tamamlanacak ve 2026'nın ilk aylarında 53,5 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu'nun tamamı hizmete girmiş olacak. Sürecin sonuna kadar takipte olacağız.”  dedi.

malatyagazete

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.