Kuzey Çevre Yolu'nun Son Bölümüne Geçildi

Kuzey Çevre Yolu'nun Son Bölümüne Geçildi
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Kuzey Çevre Yolu'nun kalan 15,3 kilometrelik etabı için 3,2 milyar TL'lik ihale yapıldığını açıkladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Kuzey Çevre Yolu’nun tamamlanması için önemli bir adım daha atıldığını duyurdu. 

 Malatya için önemli olan Kuzey Çevre Yolu Prjoesine kalan 15,3 kilometrelik etabın ihalesi dün gerçekleştirilirken, projeye 3,2 milyar TL'lik bir yatırım yapılacağı belirtildi. İlk büyük etabın Ekim ayında açılacağını ifade eden Babacan, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Babacan: "Hayırlı Olsun" 

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Babacan, “Daha önce belirttiğimiz gibi, 38,5 kilometrelik ilk büyük etabı zaten Ekim ayında açmış olacağız. Bugünkü ihaleyle birlikte çalışmalar hız kesmeden devam edecek ve inşallah öngördüğümüz tarihte Kuzey Çevre Yolu’nun tamamını bitirmiş olacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 Kuzey Çevre Yolu’nun kalan etabının ihalesinin yapılmasıyla projenin tamamlanma süreci hızlandı.

İlk kısmı Erdoğan açmıştı 

Bu arada, Malatya Çevre Yolu'nun Sivas Yolu ile Tavşantepe arasını apsayan 26 kilometre uzunluğundaki  1. Kısım Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,’ın telekonferans sistemi üzerinden katılımı ile 3 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşmişti.  

Ekim ayi itibariyle Kuzey Çevre Yolu'nun Tavşantepe ile Eskimalatya Alibaba Mezarlığı arasındaki kısım tamamlanmış olacak. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.