Malatya Çarşı İnşaatı Devlet Sırrı Gibi!..

Malatya Çarşı İnşaatı Devlet Sırrı Gibi!..
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Çarşı inşaatının Bakırcılar Çarşısı girişinin olduğu nokta da televizyon ekibi Turgut Temelli Caddesi üzerinde kamusal alanda canlı yayında iken, inşaatın güvenlik görevlisi tarafından engellendi, inşaattan çekim alınmaması içinde girişe hafriyat kamyon konuldu. 

ERTV’de Gazeteci Hülya Kaya'nın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış Programında Asrın Felaketi adı altında her gün Malatya’nın çeşitli noktalarında canlı yayın bağlantısı yaparak, gelişmeleri ve vatandaş röportajlarını aktaran Burak Altun, Turgut Temelli Caddesi üzerinde kamusal alanda esnaflarla Röportaj yaparken, fiziki olarak engellenmeye çalışıldı. 

Bakırcılar Çarşısı inşaatının yüklenici firmasının güvenlik görevlisi, Turgut Temelli Caddesi üzerinde yayın yaparken, inşaat alanında görüntü alınmasından rahatsızlık duyarak, caddeden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Güvenlik görevlisi, “Dışarıdan görüntü almayın, diyoruz, dinlemiyorsunuz” uyarısında bulundu. 

Cadde üzerinde duran Burak Altun, “Ben dışarıdayım, engelleyemezsiniz” uyarısına karşı, güvenlik görevlisi, “Görüntü alamazsınız” şeklinde engellemesini sürdürdü. 

Burak Altun yayın yaparken, yüklenici firma dışarıdan görünen dükkan bloklarından görüntü alınmaması için inşaat alanı girişine hafriyat kamyonu çektirdi.

Tüm gelişmeler canlı yayında yaşanırken, daha sonra canlı yayın ekibinin yanına gelen güvenlik görevlisi, vatandaşların röportaj esnasında doğru bilgi vermediğini ileri sürerek, “Canlı yayındasınız ama yanlış bilgi veriyorsunuz, halkla röportaj yapıyoruz, diyorsunuz, yanlış” ifadelerini kaydetti.

Canlı yayına katılan esnaflar, dükkanlarının öncesine göre metrekare olarak çok küçük olduğunu ve proje hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.

ER TV'nin canlı yayınında tümüyle yayınlanan ve büyük şaşkınlık yaratan, tepki gören engelleme, "Herşeyini gizli yaptıkları çarşıyı şimdi de yasak bölge ilan etmişler." yorumlarına yol açarken, engelleme ile neyin gizlenmek istendiği anlaşılamad

Burak Altun, yayını kesmeden canlı yayınını sürdürdü. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.