Malatya Çarşı İnşaatı İşçileri Eylem de

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra tamamen yıkılan Malatya Çarşısı’nın bir bölümünün yapımını üstlenen firmanın taşeron firma üzerinden çalıştırdığı yaklaşık 50 işçi eylem yaparak ücretlerin ödenmediğini iddia ederken, söz konusu firma ise paraların taşeron firmaya ödendiğini belirten savunma yapıyor. Alana giden bazı gazeteciler ise fiziki engelle karşılaştı.

Malatya Çarşı İnşaatı İşçileri Eylem de
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Çarşısı’nın çevre yolu ile eski belediye arası ve Yeni Camii ile Akpınar arasın8daki bölümü kapsayan inşaatın yüklenicisi olan LEDA firması bünyesinde taşeron firma üzerinden çalıştırılan bir grup işçi, kendilerine yaklaşık 2 aylık ücretlerinin ödenmediğini ve kendilerini işten çıkartıldığını iddia ederek eylem yaptı. Eylemde 2 işçi kule vinçe çıkarken, 1 işçi ise bir binanın üst katına çıktı. 

LEDA Grubun bulunduğu alanda yaklaşık 600 işçinin çalıştığı, bunlardan taşorn firma bünyesindeki 50 işçi ile sıkıntı yaşandığı, işçiler için LEDA tarafından ücretlerin taşeron firmaya aktırdığı, ancak işçilerin taşeron fermanın kendilerine ödeme yapmadığını, taşeron firmanın ise ödeme yaptığını iddia ettiği öğrenildi. LEDA firmasını ise çarşı inşaatını hız sürecini kesilmemesi için başka bir taşeron firmadan 50 işçi istediği ve sorun çıkartan taşeron firma ile ilişkisini kestiği bildirildi.

İnşaat şantiyesinde gün boyunca polis ekipleri hazır bekletilirken, işçilerin eylemi devam ediyor. 

-Gazeteciye Saldırı

Bu arada, Malatya Çarşı Merkezi inşaatına haber yapmak üzere giden gazeteciler, şantiye çalışanları tarafından fizik olarak engellendi. Sonsöz Gazetesi Muhabiri A.Vahap Kaygusuz, bir gazeteci arkadaşıyla inşaat alanına gittiklerini ve burada fiziki olarak engellendiklerini söyledi. Kaygusuz, adının Bilal olduğunu öğrendiği şahsın üzerine yürüyerek tehditkar hareketlerde bulunduğunu belirtti.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.