“Malatya Kültürü ile Buluşma”

“Malatya Kültürü ile Buluşma”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Ankara-Diyarbakır seferini yapan ‘Mezopotamya Ekspresi’, 2024 yılı içinde dört kez Malatya’da mola verdi. Yolcular, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin rehberliğinde şehrin kültürel mekanlarını keşfetme fırsatı buldu.


Ankara-Diyarbakır seferini gerçekleştiren ‘Mezopotamya Ekspresi’, bu yıl dört kez Malatya’da mola vererek şehri ziyaret eden binlerce yolcuya kültürel ve sanatsal bir mola sundu. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’ndaki müzeleri ve atölyeleri gezen yolcular, Malatya’nın tarihi ve sanatsal dokusunu yakından tanıma imkanı buldu.

Malatya’da her molada Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan Mezopotamya Ekspresi yolcuları, şehrin zengin kültürünü keşfetti.
Mezopotamya Ekspresi ile ilk kez Malatya’yı gören bin civarında yolcu, Sanat Sokağı’ndaki Fotoğraf Makinesi Müzesi, Çocuk Evi ve Oyuncak Müzesi, Radyo ve Gramofon Müzesi, Turgut Özal Anı Evi, Buğday Müzesi ve çeşitli atölyeleri gezme fırsatı buldu. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü de ziyaret edilen önemli yerlerden biri oldu.

Ankara’dan Diyarbakır’a Uzanan Yolculuk
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mezopotamya Ekspresi, seyahatseverlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Ankara’dan başlayarak Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Diyarbakır’a uzanan rota, tarihi ve doğal manzaralar eşliğinde keyifli bir seyahat sunuyor. Malatya durağında verilen molalarla şehri kısa süreliğine de olsa keşfetme imkanı bulan yolcular, kültürel mirası tanımaktan memnuniyet duyduklarını belirttiler.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.