Malatya'da 15 Temmuz Şehitleri Unulmadı

Malatyalı 15 Temmuz şehitleri, mezarları başında düzenlenen törenlerle anıldılar. Malatyalı 7 olan 15 Temmuz şehidinden 3’ünün mezarı Malatya’da bulunuyor.

Malatya'da 15 Temmuz Şehitleri Unulmadı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Malatyalı olan 15 Temmuz şehitlerinden Engin Tilbaç Pütürge'nin Nohutlu Mahallesinde, Fuat Bozkurt  Malatya şehir  Mezarlığında ve Zekeriya Bitmez ise Dilek Mahallesindeki mezarları başında anıldılar.  Pütürgeli 15 Temmuz şehit olan 4 diğer şehit ise Erhan Dündar (21 - Pütürgeli), Ahmet Kocabay (31 – Pütürgeli) , Türkan Türkmen Tekin,(52 – Pütürgeli) ve Ramazan Sarıkaya,(52 – Hekimhanlı) İstanbul’daki kabirleri başında anıldılar. 

15 Temmuz Şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Malatya Şehir Mezarlığındaki anma etkinliğine Şehhit Fuat Bozkurt’un ailesi, Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ile birlikte il protokolü katıldı.  

Dilek Mahallesindeki anma törenine ise Şehit Zekeriya Bitmez’in ailesi, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ile birlikte ilçe protokolü katıldılar.

Engin Tilbaç Pütürge'nin Nohutlu Mahallesindeki mezarı başındaki anma etkinliğine ise ilçe protokolü katıldı. 

-Şehitler için Mevlid-i Şerif 

Bu arada, 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimiz anısına Kernek Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel,  İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın ile birlikte il protokolü katıldı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.