Malatya'da Deprem Projeleri Hızlandırılacak

Malatya'da Deprem Projeleri Hızlandırılacak
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Vali Seddar Yavuz başkanlığında düzenlenen Kırsal Deprem Konut Projeleri İstişare Toplantısı’nda, projelerin hızlandırılması ve eksiklerin giderilmesi gerektiği vurgulandı.

AFAD toplantı salonunda, Malatya Valisi Seddar Yavuz’un başkanlık ettiği Kırsal Deprem Konut Projeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıda kırsal bölgelerde inşa edilen kalıcı deprem konutlarının durumu ve projelerin ilerleyişi ele alındı. Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Bakanlık Koordinatörü Muhammet Bektaş, YİKOB Müdür Vekili Cevdet Sel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Cengiz Başer, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve ilgili firmaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, firma yetkilileri projelerin aşamaları ve karşılaşılan zorluklar hakkında bilgi verdi.

Projeler Hızlandırılacak

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, deprem sonrası konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların bir an önce güvenli ve kalıcı konutlarına yerleştirilmesi gerektiğini belirtti. Yavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşlarımızı süratle, güvenli ve huzur içinde yaşayacakları konutlarına kavuşturmalıyız. Olağanüstü dönemlerde, olağan şartlarla çalışarak başarıya ulaşmak mümkün değildir. İnşaatlarda personel eksikliği varsa ekip sayısının artırılması, çalışmaların bir plan dahilinde yürütülmesi şarttır. Kış aylarının yaklaşmasıyla barınma sorunlarını hızla çözmek zorundayız.”

Hızlı Koordinasyon Talimatı

Vali Yavuz, inşaat sezonunun sonlarına yaklaşıldığını hatırlatarak, hava şartlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. “Daha hızlı çalışmalıyız. Birlik içinde birbirimize destek olarak, vatandaşlarımızı kış gelmeden sıcak yuvalarına kavuşturmalıyız” dedi. 

Ayrıca, Vali Yavuz ilçelerdeki kaymakamlar, ilgili birim müdürleri ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nün sürekli koordinasyon içinde hareket edeceğini belirtti.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.