Malatya'daki yıkım ve enkaz kaldırma ihalesi üst düzey bürokratlara uzanıyor!..

Malatya'daki yıkım ve enkaz kaldırma ihalesi üst düzey bürokratlara uzanıyor!..
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından geçtiğimiz Şubat 2024’de Malatya’da deprem enkazları ihalelerine yönelik olarak başlatılan operasyonun soruşturmasını halen devam ettiği, soruşturmanın genişleyerek bazı üst düzey bürokratlarla ilgili idari incelemenin yapılmakta olduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre; 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’da yıkım ve enkaz kaldırma ihalelerine yönelik olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Şubat 2024 ‘de Emniyet KOM Şubesi ekiplerince 2 ayrı operasyon düzenlenerek, yaklaşık 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında halen 3 şüphelinin tutuklu olarak cezaevinde bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bazı üst düzey bürokratlarla ilgili olarak idari inceleme başlatıldığı ve birden fazla olan bu incelemenin devam ettiği, yıkım ve enkaz kaldırma ihalesi soruşturmasının genişleme ve şüpheli sayısının artma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Bu arada, Şubat 2024’de başlayan soruşturmanın üzerinden 4 ay geçmesine karşın kamuoyuna bir açıklama ve bilgilendirme yapılmadı. 

malatyayenises.com

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.