Malatya'nın eski valisine yeni görev

Malatya'nın eski valisine yeni görev
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan valiler kararnamesinde16 ilin valisi değiştirildi. Kararname ile 12 vali merkeze çekilerek, Mülkiye Başmüfettişi yapıldı. Malatya Valisi olarak 2018 – 2022  yılları arasında görev lapan Isparta Valisi Aydın Baruş Gümüşhane valisi olurken, Hekimhan’ın eski kaymakamlarından Tülay Baydan Bilgehan ise Burdur Valisi olarak atandı. 

Kararname ile Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Burdur Valisi Türker Öksüz, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Manisa Valisi Enver Ünlü ve Şırnak Valisi Cevdet Atay  merkeze alındı ve  "vali-mülkiye başmüfettişi”  olarak görevlendirildi.

Kararname ile Konya Valisi Vahdettin Özkan Manisa Valisi, Kırklareli Valisi Birol Ekici Şırnak Valisi, Uşak Valisi Turan Ergün Artvin Valisi, Isparta Valisi Aydın Baruş Gümüşhane Valisi, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın Konya Valisi, Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Önder Bakan Amasya Valisi, Mülkiye Başmüfettişi Ali Çalgan Çorum Valisi, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan Burdur Valisi, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli Karaman Valisi, Vali- Mülkiye Başmüfettişi  Abdullah Erin Isparta Valisi, Mülkiye Başmüfettişi Rahmi Doğan Sakarya Valisi, Bursa Gelik Kaymakamı Uğur Turan Kırklareli Valisi, İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya Bitlis Valisi, Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek Kırşehir Valisi, İstanbul Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın Bolu Valisi, Ankara Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş Uşak Valisi olarak atandı. 

Bu arada. Malatya Valisi olarak 05.11.2018-17.05.2022 tarihleri arasında Malatya’da görev yaptıktan sonra Isparta valisi olarak atanan Aydın Baruş, son kararname ile Gümüşhane Valisi olarak atandı.

Malatya’da Hekimhan’da 2005-2007 yılları arasında Kaymakam olarak görev yapan Tülay Baydar Bilgehan, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı iken Burdur Valisi olarak atandı. 

Malatya’da Arguvan ve  Doğanşehir Kaymakamı olarak görev yapan  Cevdet Atay  da Şırnak Valisi iken Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alındı. 

Malatya’da Pütürge Kaymakamı olarak görev yapan isimlerden birisi olan Manise Valisi Enver Ünlü’de son kararname ile Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alındı. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.