MASKİ'de mühendisin bıçaklanması olayını detayları ortaya çıktı

MASKİ'de mühendisin bıçaklanması olayını detayları ortaya çıktı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MASKİ) çalışan mühendis Ö.Y., müteahhit ve oğlu tarafından saldırıya uğramasına ilişkin detayları ifadesinde anlattı. 

MASKİ’de 17 Eylül 2024 tarihinde yaşanan olayda kurumda mühendis olarak çalışan Ö.Y., kurumdaki çalışma odasında müteahhit ve oğlunun saldırısı sonucunda bıçaklanmıştı

Şikayet ifadesine yansıyan iddialara göre; MASKİ’de yaklaşık 9 yıldır mühendis olarak çalışan Ö.Y.,  17 Eylül 2024 sabahı, MASKİ’den iş alan müteahhit A.Ç.’un kendisini aradığını ve yapılması gereken işlerle ilgili evrakları sorduğunu anlatarak,  "Bende kendisine, kuruma gelerek evrakları alabileceğini söyledim" dedi.

Ö.Y.,  “Sabah saatlerinde MASKİ'den iş alan müteahhit A.Ç. İsimli şahıs aradı ve yapılması gereken işlerle ilgili evrakları sordu. Bende ‘kuruma gelin alın’ demiştim. Öğleye doğru şahıs kendisi ve oğlu ile kuruma geldi ve evrakı sordu bende ilgili kısma yönlendirdim. Kendisi yapmak istediği işlemi halledemeyip kurumdan ayrılıyor ve şube müdürünü arayıp beni şikayet etmiş. Bana kendisi eksik bilgiler vererek tam olarak istediği evrakları belirtmedi. Bende kendisine klasörü vererek işi bilen arkadaşlara yönlendirdim. Daha sonra bana klasörü getirmedi.” İfadeleriyle olayın başını anlattı.

Olayın ilerleyen saatlerinde müteahhit A.Ç. ile arasında telefon görüşmesi gerçekleştiğini aktaran Mühendis Ö.Y., yaşananları şöyle anlattı: “Klasörü getirmediği için kendisini iki saat sonra aradım. Bana klasörü bilmediğini, başka bir odada olduğunu söyledi. İşini halledip halletmediğini sordum. O da bana, ‘Evrakı verip sağa sola bizi gönderiyorsunuz’ dedi. Ben de klasörü, işi bilen arkadaşlara yardımcı olsun diye verdim dedim. O sırada, ‘Sen bekle, oraya geliyorum’ diyerek telefonu kapattı.”

Mühendis Ö.Y.,  kendisinin görevi başında iken A.Ç. ve oğlu M.E.Ç.’un ofisine geldiklerinde saldırıya uğradığını söyleyerek;  “A.Ç., kısa bir süre koltuğa oturdu ve bana, ‘Aha geldim, buradayım’ dedi. O sırada oğlu M.E.Ç. ayakta duruyordu. Ona telefonda konuştuğum kişi olup olmadığını sordum, kendisi de bana, ‘Telefonda neden dik dik konuşuyorsun’ dedi. Sonrasında ayağa kalkıp, ‘Sen beni tanımıyorsun’ diyerek üzerime saldırmaya başladılar.” İfadelerini kaydetti.

Şikayet ifadesinde Mühendis Ö.Y., saldırının detaylarını şöyle anlattı: “M.E.C.’un elinde bıçak olduğunu gördüm. Kendimi savunmak için dolaptan kanal açma aparatı olan demir çubuğu aldım, ancak kimseye zarar vermedim. M.E.Ç.,, bıçakla karın bölgeme doğru 6-7 defa saldırdı. Kendimi geri çektiğim için bana zarar veremedi ancak bir bıçak darbesi sol bacağıma isabet etti ve yaralandım.”

Saldırı sonrası yaralanan Mühendis Ö.Y., yere düştüğünü ve saldırının yerde bulunduğu esnada da devam ettiğini anlatarak, şikayet ifadesinde “Yaralandığımı için başını döndü ve tansiyonun düştü ve yere serildim. Yerde bulunduğum isnada A.Ç. benim göğüs bölgeme 2 defa tekme attı ve darp etti.” dedi. 

Olaydan sonra ambulansla hastaneye kaldırılan mühendis Ö.Y., tedavinin ardından taburcu edilirken, jandarma tarafından gözaltına alınan A.Ç. ve M.E.Ç. ise serbest bırakıldı. 

malatyayenises.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.