"Mesleki başarı paylaşma ve dayanışma ruhuyla bütünleşmeli"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yürütülen ‘İyilik Elçisi’ Projesi kapsamında, Turgut Özal Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencileri, belediyenin sosyal yardım projelerini incelemek üzere Yeşilyurt’a geldi. Öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesi’nin sosyal yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü Emanet Çarşı’da incelemelerde bulundu ve çeşitli müzeleri gezdi.

Sosyal Yardım ve Kültürel Gezi

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli tarafından karşılanan öğrenciler, ilk olarak Mahmut Çalık&Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, Gedik Kültür Merkezi ve Savunma Sanayi ve Savaş Makineleri Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti. Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel mekânlarını keşfeden öğrenciler, bu gezinin ardından Emanet Çarşı’ya dönüş yaptı. Burada belediyenin sosyal yardım faaliyetlerini yerinde inceleyen öğrenciler, Yeşilyurt Belediyesi’nin ‘Gönül Belediyeciliği’ çerçevesinde gerçekleştirdiği projeleri hakkında bilgilendirildi.

Başkan Geçit'ten Öğrencilere Tavsiyeler

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, sosyal yardım çalışmaları ve kültürel gezi sonrası öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere, akademik başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerinin önemini hatırlatan Başkan Geçit, “Derslerde başarılı olmakla birlikte kalp ve gönül zenginliğini de bu aşamada yakalamak gerekiyor. Bir insan, mesleki anlamda yakaladığı başarıyı yardımseverlik, paylaşma ve dayanışma ruhuyla bütünleştirdiği zaman üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirebilir” dedi.

Geçit, öğrencilik yıllarının hayata hazırlık sürecinde çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Öğrencilik yılları farklı bilgilerin ve deneyimlerin kazanıldığı önemli bir süreçtir. Bu dönemde öğrencilerimizin sadece derslerine değil, aynı zamanda sosyal hayatlarına da önem vermeleri gerekir. Sosyal hayatta başarılı olan, insanları ve toplumları iyi analiz edebilen bir öğrenci, gelecekte çok önemli kazanımlar elde eder" ifadelerini kullandı.

‘İyilik Elçisi’ Projesi ile Yardımseverlik Vurgusu

Başkan Geçit, konuşmasının devamında ‘İyilik Elçisi’ Projesi'nin amacına değinerek, “Bu proje ile öğrencilerimize iyilik, yardımseverlik ve paylaşmanın önemini anlatıyoruz. Amacımız, mezun olan öğrencilerimizin toplumlarına değer katan bireyler olmalarını sağlamak ve iyilik kavramını yaygınlaştırmaktır. Biz öğrencilerimize inanıyoruz ve onların ülkemize ve dünyaya güzel hizmetler sunacağına eminiz" şeklinde konuştu.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.