Milletvekiline Başkaldırı, “Bu parti malınız değil”

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Bundan 3,5 ay önce Türkiye’yi teslim etmek istediğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün partiyi çok görüyorlar.” Sözlerini de kaydetti.

Milletvekiline Başkaldırı,  “Bu parti malınız değil”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

CHP Malatya İl Kongresi’nde konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Veli Ağbaba’ya zehir zemberek sözlerle tepki göstererek, “Bu parti sizin malınız değil, kimseye söz veremezsiniz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugün 38’nci olağan kongresin de konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, genel başkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini açık açık belli ederken, il bazında yönetime de ağır eleştiriler getirdi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Bu koltuk çok kıymetlidir. ‘Koltuklarını kaybedenler, bir süre öne genel başkanı bize öve öve bitiremeyenler, adalet yürüyüşünden 6’lı masanın kuruluşuna birçok konuda şunu söyleyenler Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu öngörülerini biz asla göremedik ama o ancak başardıktan sonra gördük’ diyenler bugün sanki tek suçlu Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin hiç suçu yok”  ifadelerini kaydetti. 

Kızıldaş, “Genel seçimlerin arkasında yerel seçim vardı. 6 ay kaldı. Bu 6 ay hiçbir arkadaşımız yerel seçimleri düşünmedi. Partiyi düşünmedi. Acaba biz kendimize uygun bir genel başkan seçersek etrafında da yer alırsak gelecek belediye meclis üyelerini ve belediye başkanlarını biz belirleriz dediler. Ama inanın ki CHP delegesi asla bunlara prim vermeyecek.”  diye konuştu.

Kızıldaş şöyle devam etti, “Milletvekilimiz deprem sürecinde çok çalıştı hakkın teslim edelim. Ama sadece vekilin çalışması yetmiyor.  Eğer siz doğru örgütler oluşturamıyorsanız, il ve ilçe örgütleri bir bütünlük içinde çalışmıyorsa bir milletvekilinin çalışması hiçbir şeye yaramıyor. Onun içinde Malatya’da bir iki yapamadık. Bundan 3,5 ay önce Türkiye’yi teslim etmek istediğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün partiyi çok görüyorlar. Dün burada bir video yayınlandı. Buradaki seçim il başkanlığı seçimidir, genel seçim başkanlığı seçimi ile ilgisi yok. Bunu söyleyenler kirli siyaset yapıyor diye bir video yayınlandı. Bu partinin genel başkanının yanında durmak kirli siyaset değildir. Kirli siyaset burada delegeleri arayarak ‘seni çizerim, seni silerim’ diyerek insanlara baskı yapmaktır.” Sözlerini kaydetti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Arapgir, Arguvan ve Hekim Belediye Başkanları olarak vekilimizi aradık. İl kongresine yönelik bir değerlendirme yapmak istediğimi söyledik. Vekilim de ‘olur’ dedi. Bir araya geldik.  Mevcut il başkanımıza bir tepkinin olduğunu, Malatya’da partinin büyümesi için belediye ve ilçe başkanlarıyla, partiye emek vermiş kanaat önderleriyle kolektif bir anlayışla, yeni bir il başkanı bulalım ve onu seçelim dedik. Ama ne yazık ki gelin görün ki Vekilimizin bize verdiği cevap ‘Ben Barış’a söz verdim’. Sayın vekilim bu parti sizin malınız değil. Kimseye söz vermezsiniz. Evet, burada il başkanlığı ve il yönetimini seçeceğiz. Ama beraberinde seçeceğimiz kurultay delegeleriyle genel merkezde genel başkanımızı seçeceğiz. Onun için bu kurultay çok önemli. İl Başkanları emir eri olmamalı. İl başkanları talimatı sadece genel merkez ve genel başkandan almalı. Sadece ilde uygulayacağı politikalar için bölge milletvekillerinin ağzına bakmamalı, il başkanları özgür olmalı, özgür. Kemal Kılçdaroğlu’nu bir kongrede yererek göndermek benim vicdanımı sızlatıyor, sizinkini sızlatmıyor mu?" diye konuştu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Abbas güçlü (11 ay önce)
    Parti malı değil çok güldüm akraba şirketi arguvan belediyesi zorla istifa ettirilen işçiler mesai verilmeyen işçi firmalar karmi zarar mı çiftlik mi dedi biri
    0
    0
    Yanıtla