MİT Başkanlığına İbrahim Kalın atandı

MİT Başkanlığına İbrahim Kalın atandı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığına İbrahim Kalın atandı. 

Dışişleri Bakanlığına MİT Başkanı Hakan Fidan’ın atanmasının ardından, MİT Başkanlığına ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın getirildi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır.” denildi. 

MİT Başkanlığına atanan İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevim dolayısıyla tebrik eden ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Güçlü, güvenli ve bağımsız Türkiye için çalışmaya devam.” İfadelerini kaydetti. 

-İbrahim Kalın kimdir,  özgeçmişi?

Erzurum - Ispir kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1971 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tahsilini sürdürmek için Malezya'ya gitti. 1996 yılında doktora çalışmaları için ABD'deki George Washington Üniversitesi'ne girdi.

Kalın, 2005-2009 yılları arasında Türkiye'nin önemli düşünce kuruluşlarından SETA Vakfı'nın kurucu başkanlığını yaptı.

Kalın, 29 Mayıs 2020 yılında profesör unvanını almıştır. 2009'da dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010'da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün ilk koordinatörü oldu. 2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevini üstlendi.

Kalın'a 2014 yılında Cumhurbaşkanı tarafından Büyükelçi ünvanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü görevi tevdi edildi.

Kalın, 2014'te Strateji Başkanlığı ve Uluslararası İlişkiler Başkanlığı birimlerinin bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı.

Kalın, 2018-2023 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve Cumhurbaşkanlığı güvenlik ve dış politikadan sorumlu başdanışman görevini yürüttü.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.