"Mücbir Sebep 3 yıl uzatılmalı, SSK borçları silinmeli"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir,  Emekliler Parkı'ndaki konteyner iş yerlerinde bulunan esnaflarla buluştu. 

Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Karademir, basın açıklaması yaparak, Malatya'daki esnafların yaşadığı zorlukları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Karademir, "Bizler her zaman Malatya’daki esnaflarımızın yanındayız. MAGİNDER ailesi olarak her platformda esnafımızın sesi olmayı sürdüreceğiz." dedi.

-Mücbir Sebep Uzatılmalı
Başkan Karademir, mücbir sebep süresinin uzatılması gerektiğini belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten deprem bölgesi olan Malatya için hayırlı bir haber bekliyoruz. Şu anda mücbir sebep dört ay uzatıldı ancak bu geçici bir çözüm. Biz, Van'da olduğu gibi en az beş yıl olmasını talep ediyoruz. Eğer bu mümkün değilse, mücbir sebebin en az üç yıl uzatılmasını ve SSK borçlarının silinmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Karademir, esnafların yaşadığı sıkıntıların altını çizerek, "6 Şubat depreminde ağır hasar alan Malatya’mızda esnaflarımız zor durumda. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak esnafımızın düzenini bozan yer değişikliklerinden dolayı büyük mağduriyet yaşanıyor. Çarşıdan uzak kalmadan, esnafımızı destekleyerek Malatya'yı hep birlikte ayağa kaldıracağız." dedi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.