Ölmeztoprak: "Hızlı bir müdahale var"

Ölmeztoprak:
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kale merkezli meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle TBMM Genel Kurul çalışmalarını yarıda keserek Malatya’ya geldi. 

Malatya Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Ölmeztoprak, Kale ilçesine geçerek ilçedeki Koordinasyon Kurulu’na katıldı.

Ölmeztoprak, “Ankara’dayken deprem bilgisini alır almaz ivedi şekilde Malatya’mıza intikal ettik. 6 Şubat asrın afetinin yaralarını sarmaya çalışırken, bu yeni sarsıntı karşısında da hemşehrilerimizin yanında olmak için tüm gücümüzle harekete geçtik” dedi.

Milletvekili Ölmeztoprak, Kale merkezli depremde altyapı ve üstyapıda herhangi bir sorun yaşanmadığını, enerji nakil hatları, doğal gaz, elektrik ve su gibi temel hizmetlerde aksaklık olmadığını belirtti. Ayrıca, hastanede panik sebebiyle yaralanan iki kişinin tedavi altında olduğunu ve durumlarının stabil olduğunu da ifade etti.

Ölmeztoprak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin şehrin her noktasında kapsamlı taramalar gerçekleştirdiğini ve tüm sonuçların anında Cumhurbaşkanına iletildiğini belirtti. Ayrıca, sıva çatlaması ve döküğü bulunan okul ve camilere hızlı müdahalelerin yapıldığını vurguladı.

Ölmeztoprak, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızdan gelen ekiplerimiz, şehrimizin her noktasında kapsamlı taramalar gerçekleştirdi ve tüm sonuçlar anında Cumhurbaşkanımıza iletildi. Bakanlığımız, sıva çatlaması ve döküğü dahil depreme dair hiçbir iz kalmaması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Sıva ya da boya çatlağı bulunan okul ve camilerimize hızlı bir şekilde müdahale edilerek, haftaya depreme dair hiçbir izin kalmayacağı bir süreç yönetiliyor” şeklinde konuştu.

Ölmeztoprak, Malatya’da Kale merkezli depremde herhangi bir sorun yaşanmamış olmasına rağmen, 6 Şubat’ta yaşanan asrın afetinin yaralarını sarmak için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. İmar, ihya ve inşa faaliyetlerinin sürdüğünü belirten Milletvekili Ölmeztoprak, tüm bakanlıklarla işbirliği içinde Malatyalıların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

 Ölmeztoprak, “Malatya’mızın yanında olmaya ve şehrimizin geleceği için çalışmaya kararlılıkla devam ediyoruz” diye konuştu.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.