Pütürge'de Uyuşturucu Operasyonu: 11.5 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Pütürge'de Uyuşturucu Operasyonu: 11.5 Kilo Esrar Ele Geçirildi
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Pütürge İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucu, Pütürge İlçesi Tepehan Mahallesi'nde uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapılacağı bilgisi elde edildi. 

24 Ağustos 2024 tarihinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, iki şüphelinin ev ve bahçelerinde arama yapıldı.

Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı doğrultusunda, V.D. (34) ve Güvenlik Korucusu O.D. (32) isimli şahısların ikametgâhlarında, eklentilerinde ve bahçelerinde yapılan aramalarda, 11 kilo 505 gram kubar esrar, 12 adet sentetik ecza hapı, 100 kök kenevir bitkisi ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. 

Uyuşturucu madde ve yasadışı kenevir ekimiyle bağlantılı olarak V.D. ve O.D. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Pütürge Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda başlatılan soruşturma devam ederken, yasal sürecin titizlikle yürütüldüğü belirtildi. Malatya Valiliği, uyuşturucu madde üretimi ve ticaretiyle mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.