"Rabbim bu millete bir daha böyle ihanetler yaşatmasın"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı gerçekleştirildi. 

Sümer Park’ta düzenlenen anma programına Vali Ersin Yazıcı,  2.Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Türker Türkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, Şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. 

Sümer Park'ta düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'na katıldı. Anma programı, bando eşliğinde İstiklal Marşının okunması, gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitlere dua edilmesiyle başladı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlendikten sonra, 15 Temmuz belgeseli gösterimi yapıldı. 

Emniyet personeli Başkomiser Kemal Cavit Alpdemir’in 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı.

Vali Yazıcı, “Bugün burada, 15 Temmuz 2016'da milletimizin yazdığı demokrasi destanının yıl dönümünde, şehitlerimizi anmak ve kahramanlıkları yad etmek için toplandık. Malatya, bu destansı mücadeleyi bir kez daha göstermiştir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırasını yad ederken, bu büyük milletin ne denli güçlü ve kararlı olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi, hain FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimiyle milletimizin bağımsızlığı ve demokrasisi hedef alınmıştır. Ancak bu hain girişim karşısında milletimiz tek yürek, tek vücut olarak direnmiştir. 251 kardeşimiz şehadet mertebesine, 2700'ün üzerinde kardeşimiz gazilik mertebesine erişti. Bu kahramanlarımız, vatan aşkıyla vücutlarını hain darbecilerin el koyduğu tanklara karşı siper etmiş ve bir adım bile geri atmayarak 15 Temmuz destanını yazmıştır. Onların cesaretini ve fedakarlığını hiçbir zaman unutmayacağız. Onların mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir. 15 Temmuz, iradesini asla çiğnetmeyenlerin, hürriyetine sahip çıkanların destanıdır. Bu zafer, milletimizin birliğinin ve demokrasinin zaferidir. Rabbim, bu millete bir daha böyle ihanetler yaşatmasın. FETÖ ve diğer terör örgütlerinin şerrinden bizleri korusun. Bu hainler, milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında asla başarılı olamayacaklardır. Çünkü bizler, her zaman olduğu gibi bugünde tek yürek, tek millet olarak bu topraklarda varlığımızı sürdüreceğiz” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise şunları söyledi, “Bugünü biz asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Eğer unutursak 252 şehidimize ihanet etmiş oluruz, eğer unutursak 2 bin 700 gazimize ihanet etmiş oluruz, eğer unutursak bu millete hainlik etmiş oluruz. Bazıları veya birileri buna tiyatro diyebilir, birileri oyun diyebilir, esasında o oyunu oynayanlar bu millete bomba atanları Ankara'da o gün canlı şahidiyim. Kızılay'da helikopter aşağıdaki milleti hedef gözetmeden tarıyordu.”

AK Parti Malatya Milletvekili Siraç İnanç Kara Ölmeztoprak, “Demokrasinin beşiği olan yeni Türkiye'nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde o gün aziz milletimiz ferasetiyle, irfanıyla, hikmetiyle, aklıyla, vicdanıyla, sağduyusuyla bu hain darbe girişiminin önünde durdu”  dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, “15 Temmuz vesayet rejimini kurmak isteyenlere karşı halkımızın destansı bir direniş gösterdiği bir gündür. 15 Temmuz yine sivil iradeyi ve halkın egemenliğini ortadan kaldırmaya karşı milletimizin canını siper ederek tarihi büyük bir destan yazdığı birgündür” ifadelerini kaydetti. 

Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bayrak koşusunda yarışmayı kazanan gençler, bayrağımızı Vali Ersin Yazıcı'ya teslim etti.

Vali Ersin Yazıcı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Programda Malatya İl Müftülüğü Musiki Korosu sahne alırken, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen kahramanlık türküleri konseri ilgi gördü.  2. Ordu Bölge Bando Komutanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri katılımcılar coşkulu anlar yaşadı. 

Etkinlikler, saat 00:13'te sela okunmasıyla son buldu.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.