"Rezerv alanlarındaki tahliye edilmemiş yapılar kamulaştırıldı"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

malatyagazete.com - AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kentteki rezerv alanlarındaki tahliye edilmemiş yapıların kamulaştırıldığını ve çalışmaların hız kazandığını açıkladı. 

Milletvekili Babacan, kent merkezinde süren inşa ve imar projelerini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

“Kamulaştırma Kararı Alınan Yapılar Yıkılıyor”
Babacan, Saray Mahallesi ile Kışla ve Fuzuli Caddeleri üzerindeki rezerv alanlarında yaptığı incelemelerde, “Bölgede bir süredir tahliye edilmeyi bekleyen yapılar vardı. Bakanlıkla yaptığımız görüşmeler sonucunda bazı binalar için kamulaştırma kararı aldık ve bugün itibarıyla bu işlemler tamamlandı. Bu binaların yıkımı kısa süre içinde başlayacak, kalan iki binanın yıkımı ise önümüzdeki hafta yapılacak” dedi.

Yeni Yapılar Otopark Problemini Çözecek
Babacan, yıkımların ardından alanın tamamen boşalacağını ve inşaat sürecinin hız kazanacağını belirterek, şunları ekledi:
“Yaklaşık 6 bin fore kazık ve 1.058 metre diyafram duvarla inşa edilecek projede, konut ve ticari alanların altına 2 katlı, 1.415 araç kapasiteli bir otopark tasarlandı. Saray Mahallesi'nin diğer etabı da aynı mimariyle projelendirildi; hem konut ve ticari alanlar hem de otopark yer alacak.”

Otopark Sorunu Çözüme Kavuşacak
Projenin tamamlanmasıyla kent merkezindeki otopark sorununu büyük ölçüde gidermeyi hedeflediklerini vurgulayan Babacan, mimari ve estetik açıdan da şehre değer katacak yapılar için çalıştıklarını ifade etti.
“Amacımız, hem şehrin estetik yapısını güzelleştirmek hem de otopark sorununu ortadan kaldırmaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.