Sadıkoğlu: “Teşviklerin Devamı Elzemdir”

Sadıkoğlu: “Teşviklerin Devamı Elzemdir”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu,  6. Bölge teşviklerinin devam etmesi gerektiğini belirterek yerel kalkınma hamlesine dikkat çekti.


Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, A Para TV’de katıldığı "Yatırım Günlüğü" programında Malatya sanayisi için kritik öneme sahip 6. Bölge Teşvikleri ile ilgili çağrıda bulundu. Sadıkoğlu, teşviklerin süresinin 31 Aralık 2024’te sona ereceğini hatırlatarak uzatılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı yerel kalkınma hamlesine de değindi.

“Teşviklerin Devamı Elzemdir”
Başkan Sadıkoğlu, Malatya’nın 6. Bölge teşviklerinden faydalandığını hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:
“2018 yılından bu yana uygulamada olan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında, 4. bölgede yer alan Malatya’nın da dahil olduğu 25 il 6. Bölge teşviklerinden yararlanıyor. 6. Bölge Teşvik Destekleri süresi 31 Aralık 2024’te sona erecek. Büyük depremler yaşamış şehrimizin ayağa kalkma sürecine önemli katkılar sunan bu teşviklerin devam etmesi elzemdir. Hem mevcut yatırımcıyı hem de yatırım düşünen iş insanlarını tedirgin eden bu durumun çözülmesi için sürenin uzatılmasını talep ediyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin tüm dinamiklerinin bu konuyu gündemlerine alması gerekiyor.”

Yerel Kalkınma Hamlesine Övgü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı yerel kalkınma hamlesi teşvik programına da değinen Sadıkoğlu, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımızın özel sektör için yerel kalkınma hamlesi teşvik programını önümüzdeki haftalarda ilan edeceğini açıklaması bizleri heyecanlandırdı. Yerel kalkınma, ülkemizin kalkınmasının temelidir. Özellikle Anadolu şehirlerinin üretim, istihdam ve ihracat odaklı teşviklere ihtiyacı var. 6 Şubat depremlerini yaşamış şehirlerimiz için özel teşvikler bekliyoruz. Depremle yıkılan şehirlerimizin yeniden ayağa kalkması için hükümetimizin büyük bir gayret içerisinde olduğunu görüyoruz. Ancak daha kapsamlı desteklere ihtiyacımız var.”

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.