Sanayi Esnafı Yerinden Ayrılmak İstemiyor

Sanayi Esnafı Yerinden Ayrılmak İstemiyor
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, 6 Şubat depremi sonrası büyük yıkım yaşayan Malatya’da sanayi esnafıyla bir araya geldi. Karademir, sanayi esnafının yaşadığı belirsizliklerin çözülmesi gerektiğini vurguladı. Karademir, "Esnafımız büyük sıkıntılar yaşıyor. En büyük sorun ise dükkanların ne olacağını bilmemeleri. Rezerv alanı hakkında net bir açıklama yapılmadı. Esnafımız buradan ayrılmak istemiyor ve yerinde dönüşüm talep ediyor” dedi.

Yerinde Dönüşüm ve Belirsizlikler

Karademir, esnafın sanayinin başka bölgelere taşınmasını istemediğini belirterek şunları kaydetti: “Sanayinin bir bütün olarak çalışması gerekiyor. Sanayi kültürü gereği, bir vatandaş bir işini burada hallederken diğer işini başka bir sanayi bölgesinde halledemez. Bu yüzden esnafımız buradan ayrılmak istemiyor ve yerinde dönüşüm istiyor. Net bilgi verilmemesi ve bilgi kirliliği esnafımızı huzursuz ediyor. Devletimizin bu konuda esnafımıza gerekli açıklamaları yapmasını bekliyoruz.”

Bakan Kurum'dan Esnafla Buluşma Beklentisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un önümüzdeki hafta Malatya’ya geleceğini belirten Karademir, “Sanayi esnafımızın taleplerini bizzat dinlemeli. Malatya’nın yeniden inşasında sanayi esnafı büyük bir öneme sahip. Şehrin ayağa kalkması için birlikte hareket etmek zorundayız" dedi.

Fahiş Fiyat İddialarına Tepki

Son dönemlerde Malatya esnafının fahiş fiyatlarla satış yaptığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Karademir, "Bu tür iddialar asılsızdır. Esnafımız, ahi kültürüne sahiptir. Ekmeğini zor şartlarda kazanır, kul hakkını bilir ve hakkıyla çalışır. Aramızda belki birkaç kendini bilmez olabilir, ancak bu durumu tüm esnafa mal etmek haksızlık olur” şeklinde konuştu.

Karademir, Malatya için sahada olduklarını belirterek, "Biz siyaset için değil, Malatya için sahadayız. Esnafımızla birlikte Malatya’nın yeniden inşasında görev almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.