"Şehir merkezinin inşasında açılan davalar süreci yavaşlatıyor"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

 Malatya Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde, Vali Seddar Yavuz başkanlığında Battalgazi Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

 Toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Selçuk Karaduman, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, kalıcı deprem konutları, iş yerleri, kırsal köy konutlarının yapım süreçleri ve mahallelerin sorunları masaya yatırıldı.

 Vali Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada şehirdeki yeniden inşa çalışmalarına dair önemli bilgiler verdi. Yavuz, Malatya'nın doğunun ticaret, bilim ve sanayi merkezi olarak yeniden ayağa kalkması için büyük projeler yürüttüklerini belirtti. Şehrin yeniden inşasında herkesin el ele vermesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, projelerin hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için vatandaşların da destek vermesinin önemine vurgu yaptı.

Vali Yavuz, "Şehir merkezinin inşasında açılan davalar süreci yavaşlatıyor. Vatandaşlarımız yıkım kararı alınan binaları ne kadar hızlı boşaltırsa, biz de o kadar hızlı yapımına başlarız.” dedi.

Vali Yavuz, konuşmasında ayrıca Malatya’nın sahipsiz olduğu iddialarını kabul etmediklerini belirterek, şehirde ortak menfaatlerin korunması için destek çağrısında bulundu.

Toplantıda, kalıcı konut ve iş yerleri, kırsal konutlar, uyuşturucu ile mücadele, emniyet ve asayiş gibi birçok konu ele alındı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.