Şehit Asker Uğurlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde vatani görevini yaparken geçirdiği kaza sonucu şehit olan ve henüz 25 günlük asker olan Piyade Er Uğurcan Işık'ın naaşı Malatya Şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit Asker Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Kaza, 22 Ağustos sabahı saat 09.00 sularında Akçay'dan Güzelyurt istikametine seyir halinde olan askeri aracın, aynı yönde seyreden bir otomobile çarpmasıyla meydana kaza sonucunda Malatyalı Piyade Er Uğurcan Işık şehit olmuş, araçtaki 11 asker ise yaralanmıştı. 

Şehit Piyade Er Uğurcan Işık için Cuma namazına müteakip Malatya Şehir Mezarlığında cenaze namazı kılındı. 

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile birlikte Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, AK Parti Malatya milletvekili Abdurrahman Babacan, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, MESOB Başkanı Şevket Keskin, AK Parti İl Başkanı Namık Gören ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Cenaze namazının ardından top aracına konan şehidin naaşı şehitliğe kadar götürülerek, burada bir süre omuzdan taşındıktan sonar toprağa verildi.

Şehit Piyade Er Uğurcan Işık’ın 39’uncu Mekanize Piyade Tümeni 49’uncu Piyade Alayı olan askeri birliğine 28 Temmuz’da teslim olduğu öğrenilirken, Erzurumlu olan Işık ailesinin 3 çocuğunun en büyüğü olduğu ve babasının inşaat ustası olduğu öğrenildi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.