Söğütlü Camii'nin Temeli Atılıyor, Malatya'nın En Büyüğü Olacak

Söğütlü Camii'nin Temeli Atılıyor, Malatya'nın En Büyüğü Olacak
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Söğütlü Camii’nin temelinin 27 Eylül'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla atılacağını açıkladı. Camii, 5 bin metrekarelik kapalı alanıyla şehrin en büyük ibadet alanı olacak.

Söğütlü Camii Temel Atma Töreni

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Söğütlü Camii’nin temelinin 27 Eylül Cuma günü atılacağını duyurdu.

Eski Belediye Meydanı'ndaki Emekliler Parkı alanında inşa edilecek olan camii, hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’ın katkılarıyla yapılacak. Başkan Er, caminin Malatya için büyük bir proje olduğunu belirterek, “Malatya’mızın her köşesinde yükselen konut ve ticari alanlarla birlikte, hemşehrilerimizin heyecanla beklediği Söğütlü Camimiz için de önemli bir adım atıyoruz. Camimizin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katılımıyla atılacak.” dedi.

Malatya’nın En Büyük Camisi

Başkan Er, Söğütlü Camii’nin 5 bin metrekare kapalı alanıyla şehrin en büyük camisi olacağını vurgulayarak, “Camimizin kapalı alanında aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek. Ayrıca bünyesinde 600 metrekarelik Kur’an Kursu, gençlik merkezi, kütüphane, kitap kafe, seminer ve konferans salonları ile aile ve dini rehberlik bürosu gibi birçok sosyal alan yer alacak" diye belirtti.

Başkan Er, caminin çifte minaresinin 52 metre, kubbesinin ise 37 metre yüksekliğinde olacağını da sözlerine ekledi.

Yeni Cami Alanı Yeşil Alan Olarak Tahsis Edildi

Başkan Er, görevine geldiğinde Söğütlü Camii'nin yerine blokların inşa edildiğini ve caminin Yeni Cami'nin yanına yapılmasının planlandığını belirterek, “İki caminin yan yana yapılmasının doğru olmadığını ifade ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da desteğiyle Söğütlü Camimizin Emekliler Parkı'na yapılmasına karar verildi. Böylece, Yeni Cami'nin yanındaki alan da yeşil alan olarak tahsis edildi.” dedi.

Bu süreçte Bakan Kurum’un desteklerini vurgulayan Başkan Er, “Şehrimizin yeşil alan kaybı olmadan, bu değerli projeyi hayata geçirmemizi sağlayan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.