Songül Aral adını tarihe yazdırdı

Songül Aral adını tarihe yazdırdı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Aral, Avrupa’da düzenlenen European Cooperation in Science and Technology (COST) Euroweb projesi kapsamında büyük başarılara imza attı.

 Aral, hem Euroweb büyük ödülünün sahibi oldu hem de Türkiye’den tekstil alanında üç farklı COST hibesi kazanan ilk üye olarak adını tarihe yazdırdı. Aral, bu başarısıyla İnönü Üniversitesi’ni ve Malatya’yı uluslararası platformda temsil etmenin gururunu yaşadığını dile getirdi.


Proje kapsamında elde edilen hibelerin ihtiyaç sahibi öğrencilere yemek bursu olarak aktarılacağını belirten Doç. Dr. Songül Aral, Malatya’nın ve Türkiye’nin Avrupa’daki tanıtımına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Aral, sürdürülebilir el sanatları projeleriyle Avrupa’daki akademik çevrelerde Türkiye’yi temsil etmeye devam edecek.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.